BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTuğrul Türkeş MHP'nin adayına mı oy verdi?----

Tuğrul Türkeş MHP'nin adayına mı oy verdi?

Tuğrul Türkeş MHP'nin adayına mı oy verdi?
23 Kasım 2015 - 11:39 www.finansgundem.com

40 milletvekili olan MHP'nin adayına gelen fazladan 1 oyu kimin verdiği araştırılıyor

TBMM dün yeni başkanını seçti. AK Parti'nin adayı İsmail Kahraman dün 317 oy ile yeni Meclis Başkanı seçildi. Meclis başkanı seçimine ise MHP'nin adayı Yusuf Halaçoğlu'na verilen fazladan 1 oy damga vurdu.

TBMM Başkanlığı seçimine Ak Parti İsmail Kahraman ile girerken, CHP'nin adayı Gülsün Bilgehan, MHP'nin adayı Yusuf Halaçoğlu, HDP'nin adayı ise  Mehmet Mir Dengir Fırat oldu.

İlk tur oylamada, 317 vekili olan Ak Parti'nin adayı Kahraman 316, 134 vekili olan Bilgehan 127, 40 vekili olan MHP'nin adayı Halaçoğlu 41, 59 vekili olan HDP'nin adayı olan Fırat ise 41 oy aldı.

AK PARTİ'DEN MHP'YE OY MU GİTTİ?

Oylama sonuçları açıklandıktan sonra kulislerde en çok, MHP'nin adayı Halaçoğlu'nun aldığı o bir fazla oy konuşuldu. O oyun Halaçoğlu'na kim tarafından verilmiş olabileceği üzerinde yorumlar yapıldı. Gerek muhalefet, gerekse iktidar kulisinde bu konuda yapılan esprilerin odağında ise, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş vardı. 3 dönem üst üste MHP'den milletvekili seçilen Türkeş, 1 Kasım seçimleri öncesinde geçici seçim hükümetine katılmak konusunda partisiyle farklı düşmüş bu nedenle partiden ayrılıp, 1 Kasım'da Ak Parti'den milletvekili adayı olmuştu. Kulislerde, MHP'li Halacoğlu'nun aldığı o bir fazla oyun, "alışkanlık" nedeniyle Türkeş tarafından verilmiş olabileceği yönünde espriler yapıldı. İkinci tur oylamada ise, durum "düzeldi";  Halaçoğlu'nun oyu 40'a düşerken, Ak Parti'nin adayı Kahraman'ın oy sayısı ise 317 oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)