BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTÜBİTAK Başkanlığı'na vekaleten atama----

TÜBİTAK Başkanlığı'na vekaleten atama

TÜBİTAK Başkanlığı'na vekaleten atama
11 Nisan 2015 - 02:42 www.finansgundem.com

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığına, vekaleten Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik getirildi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına, vekaleten Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik getirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, TÜBİTAK başkanlığına, yeni atama yapılana kadar Bilim Kurulu üyesi de olan Başkan Yardımcısı Çelik görevlendirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dün, Yücel Altunbaşak'ın karşılıklı mutabakatla TÜBİTAK Başkanlığı görevinden ayrıldığını bildirmişti.



Mehmet Çelik kimdir? 

Mehmet Çelik, 22 Mayıs 1965'te doğdu. Konya Teknik Lisesi Makina Bölümü'nden mezun olan Çelik, ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümünde lisans, yüksek lisans ve doktora derecesini aldı.

ABD Ohio State Üniversitesinde ziyaretçi bilim adamı olarak araştırmalarda bulunan Çelik, Kara Harp Okulunda Makine Bölümü dersleri verdi. ASELSAN MST/REHİS gurubunda Kıdemli Tasarım Lideri ve Mekanik Analiz-Test Birimi yöneticisi olarak çalışan Çelik, NATO-RTO kapsamında "Applied Vehicle Technology" ve "Sensors and Electronics Technology" çalışma gruplarında kurul üyesi olarak görev yaptı. 

KTO Karatay Üniversitesine 2010 yılında Prof. Dr. olarak ataması yapıldıktan sonra Mekatronik ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı, Bologna Eşgüdüm Komisyon Başkanı, Dekan Yardımcısı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Vekili olarak görev yapan Çelik, KOSGEB, "Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı" kapsamında Proje Değerlendirme Kurulu Üyeliği, Akademik Jüri Üyelikleri, TÜBİTAK projelerinde ve kongrelerde hakemlikler yaptı.

Halen KTO Karatay Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olan Çelik, 7 Şubat 2015 tarihinden itibaren TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı veTÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)