BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTSKB'ye 150 milyon dolar enerji kredisi----

TSKB'ye 150 milyon dolar enerji kredisi

TSKB'ye 150 milyon dolar enerji kredisi
01 Aralık 2016 - 17:41 www.finansgundem.com

Dünya Bankası'ndan temin edilen krediyle, Türkiye genelinde özel sektör firmalarının jeotermal yatırımlarının finansmanı hedefleniyor.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), sürdürülebilir enerji yatırımlarında kullanılacak yeni bir kredi anlaşmasına imza attı. Dünya Bankası’yla imzalanan anlaşma kapsamında temin edilen 150 milyon ABD Doları tutarındaki krediyle Türkiye’deki jeotermal enerji yatırımları desteklenecek.

Dünya Bankası “Jeotermal Geliştirme Projesi” çerçevesinde ve T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde temin edilen krediyle ilgili değerlendirmelerde bulunan TSKB Genel Müdürü Suat İnce, “Yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek, TSKB’nin en önemli sürdürülebilirlik öncelikleri arasında yer alıyor. Ülkemizin kurulu yenilenebilir enerji kapasitesinin yüzde 13’ünün Bankamız tarafından finanse edilmiş olması, bu alanda attığımız adımların net bir göstergesi. Dünya Bankası’yla imzaladığımız yeni anlaşmayla yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiğimiz desteği güçlendirecek olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Sağlayacağımız bu desteğin ülkemizin jeotermal enerji kapasitesinin artırılması, düşük karbonlu ekonomiye geçişi ve enerjide dışa bağımlılığının azaltılması için fark yaratacak bir adım olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)