BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan yeni kararname! O ülkeler hedefte----

Trump'tan yeni kararname! O ülkeler hedefte

Trump'tan yeni kararname! O ülkeler hedefte
21 Şubat 2017 - 10:55 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın kararnamesinin askıya alınmasının ardından üstünde çalışılmaya başlanan yeni kararnamede, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu aynı 7 ülkenin hedef alındığı ifade edildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın askıya alınan ve çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu 7 ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararnamesinin revize edilmiş halinde, yine söz konusu ülkelerin yer alacağı bildirildi.

Trump, Washington eyaleti Federal Yargıcı James Robart tarafından durdurulmasının ardından yeni bir kararname sunacağını açıklamıştı.

Associated Press'in haberine göre orjinal kararnamenin askıya alınmasının ardından Trump, yine aynı 7 ülkeyi hedef alıyor: Irak, Suriye, İran, Yemen, Somali, Sudan, Libya.

AP'nin yönetimden yetkililere dayandırdığına göre yeşil kart sahipleri ve söz konusu ülkekerin vatandaşı olup ABD'den de çift vatandaşlığı bulunan kişiler muaf tutulacak. Öte yandan yeni kararnamede yeni vize başvuruları değerlendirilirken Suriyeli mülteciler seçilip reddedilmeyecek. 

The Wall Street Journal gazetesi de revize edilen kararnamenin aynı 7 ülkeyi içerdiğini fakat yeşil kart sahiplerini bunun dışında bıraktığını aktardı.

Trump'ın orjinal kararnamesinin hızlıca yürürlüğe konmasının ardından havalimanlarında, aralarında yeşil kart sahipleri de bulunan yolcular gözaltına alınmış ve bu durum dünya çapında büyük bir kaos yaratmıştı. Havalimanları çeşitli gösterilere sahne olmuştu.

Trump'ın ilk imzaladığı kararname, söz konusu 7 ülkenin vatandaşlarının ABD'ye 90 gün boyunca seyahatini yasaklıyordu.

Ayrıca ilk kararnamenin aksine revize edilmiş başkanlık emrinde, Suriyeli mülteciler otomatik olarak reddedilmeyecek. Fakat ABD'ye gelecek olan mültecilerin ülkeye girişinin oldukça yavaşlayacağı tahmin ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)