BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan İsrail'e 'Burak Duvarı' tepkisi----

Trump'tan İsrail'e 'Burak Duvarı' tepkisi

Trump'tan İsrail'e 'Burak Duvarı' tepkisi
19 Mayıs 2017 - 09:43 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump, Burak Duvarı ziyareti esnasında İsrail Başbakanı Netanyahu'yu yanında istemedi

ABD’nin Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan, İsrail ve Vatikan’ı kapsayan ilk yurt dışı ziyareti ilgili ülkelerde yankı bulmaya başladı. ABD Başkanı, gezisinin 22 Mayıs’ta ikinci durağı olacak İsrail’e de ilk şoku gitmeden yaşattı. Trump, temasları sırasında uğrayacağı İsrail işgali altındaki Kudüs’teki Burak Duvarı’na (Ağlama Duvarı) ziyaretinde, yanında İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’yu istemediğini belirtti. Gerekçe olarak ise duvarın bulunduğu bölgenin İsrail’e ait olmadığı gösterildi. Trump, Burak Duvarı'nı (Ağlama Duvarı) ziyaret eden ilk ABD Başkanı olacak. Trump'ın ilgili kararı bölgesel dengeleri dikkate alarak verdiği belirtiliyor

BURASI SİZİN BÖLGENİZ DEĞİL

Trump’ın İsrail’e gidişi öncesi ABD’li ve İsrailli yetkililer ayrıntıları konuşmak için Burak Duvarı’nı birlikte ziyaret etti. İsrail ekibi Başbakan Netanyahu’nun da Trump’a Ağlama Duvarı’nda eşlik etmesini istedi. Ancak ABD’li yetkililer, İsraillilerin bu talebini reddetti. İsrail medyasına göre, ABD ekibinden bir yetkili İsraillilere, “Siz neden bahsediyorsunuz, bu sizi ilgilendirmez. Burası sizin sorumluluğunuz da bile değil. Sizin bölgeniz değil. Burası Batı Şeria’nın bir parçası” dedi. İsrail tarafının bu çıkış karşısında büyük şok yaşadığı ve ABD’li yetkililer ile Beyaz Saray’dan açıklama istediği ifade edildi. Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Burak Duvarı’nın (Ağlama Duvarı) nerede olduğuna dair sorulara yanıt vermekten kaçındı.

ELÇİLİĞİN TAŞINMASINDAN VAZGEÇTİ

Trump’ın daha önce seçim sürecinde öne çıkardığı ve tartışma oluşturan, Tel-Aviv’deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma planından da şimdilik vazgeçtiğini belirtiliyor. Reuters’a isminin gizli kalması koşuluyla konuşan üst düzey Amerikalı yetkili, elçiliğin Kudüs’e taşınma kararının Filistin meselesinin çözümü için engel teşkil edebileceğini açıkladı. Kararda ABD Dışişleri Bakanlığı, Pentagon ve istihbarat servislerinin uyarısının etkili olduğu belirtildi.

ABD tarihinin "En büyük cadı avı"

ABD'de FBI sarsıntısı her geçen gün yeni boyut kazanıyor. Adalet Bakanlığı, Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerini etkilediği iddialarıyla ilgili soruşturmanın başına Federal Soruşturma Bürosu (FBI) eski Direktörü Robert S. Mueller’i atadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Adalet Bakan Yardımcısı Rod Rosenstein, Mueller’in Rusya’nın ABD seçimlerini etkilediği iddiaları ve bununla ilişkili konular hakkındaki soruşturmayı yürütmek üzere özel yetkili savcı olarak atandı. ABD Başkanı Donald Trump, atamaya Twitter’dan yaptığı “Obama yönetimi ve Clinton kampanyası sürecinde yapılan onca hukuksuzluğa rağmen özel yetkili savcı atanmadı. Bu Amerikan tarihinde bir politikacıya karşı yürütülen tek ve en büyük cadı avıdır” açıklamasıyla tepki gösterdi.

Arap NATO’su gündemde

Trump’ın Suudi Arabistan’ı ziyareti sırasında Arap NATO’su olarak çervelenen yeni bir bölgesel güvenlik şemsiyesinin oluşturulması gündeme gelecek.Fikrin, Trump’ın danışmanı ve damadı Jared Kushner ile Suudi Arabistan Veliaht İkinci Prensi Muhammed bin Selman arasında yapılan görüşmeler sonucu geliştirildiği açıklandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)