BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın Sanat Komitesi üyeleri istifa etti----

Trump'ın Sanat Komitesi üyeleri istifa etti

Trump'ın Sanat Komitesi üyeleri istifa etti
19 Ağustos 2017 - 09:31 www.finansgundem.com

Beyaz Saray Sanat Komitesi'ne mensup 16 üye, Trump'ı protesto etmek amacıyla görevlerinden ayrıldı

Görevinde 7 ayı geride bırakmak üzere olan ve bu süreçte Jared Kushner hariç Beyaz Saray'da en yakınındaki tüm ekibi ayrılan ABD Başkanı Donald Trump'ın 16 kişilik "Sanat Komitesi" de istifa etti.

ABD'nin önde gelen sanatçı, yazar ve mimarlarından oluşan Beyaz Saray Sanat Komitesinin 16 üyesi, Charlottesville'deki şiddet gösterilerinin ardından Trump'ın beyaz Amerikalı aşırı sağcı milliyetçileri savunmasını protesto etmek için topluca istifa ettiklerini açıkladı.

Aralarında ünlü ressam Chuck Close, yazar Jhumpa Lahiri, mimar Thom Mayne ve "Jersey Boys" müzikalinin oyuncusu John Lloyd Young'un da olduğu 16 üye, Başkan Trump'a yazdıkları mektupla istifa ettiklerini bildirdi.

Mektupta üyeler, "Charlottesville'de Amerikalıları öldüren ve yaralayan nefret gruplarına ve teröristlere destek verdikten sonra, mümkün olan en güçlü kınama ve suçlama gereklidir." ifadesine yer verdi.

Eski Başkan Ronald Reagan döneminde 1982 yılında Beyaz Saray'da oluşturulan Sanat Komitesi, başkana kültürel konularda danışmanlık yapıyor. İstifa eden 16 üye, eski Başkan Barack Obama tarafından atanmıştı ve Trump yönetiminde etki oluşturmaya çalışmak amacıyla görevde kalmaya karar vermişti. Daha önce de 10'dan fazla komite üyesi, Trump'a bağlı olarak hizmet etmek yerine istifayı seçmişti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)