BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump, Tillerson'ı azletti----

Trump, Tillerson'ı azletti

Trump, Tillerson'ı azletti
13 Mart 2018 - 15:49 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden aldı. Tillerson'ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo getirilecek

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden aldı. Dışişleri Bakanlığı görevine CIA Direktörü Mike Pompeo, CIA Direktörlüğü'ne ise Gina Haspel'in getirildiği açıklandı. Haspel, bu göreve gelen ilk kadın unvanını kazandı.
Trump Tillerson'ı görevden aldığını Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Yeni ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo oldu. 

ABD Başkanı Donald Trump ile Dışişleri Bakanı Rex Tillerson arasında ABD dış politikasındaki neredeyse her önemli konuda ortaya çıkan fikir ayrılıklarının 'tamiri zor bir' hal almaya başladığı belirtiliyordu.

MIKE POMPEO

Trump ve Tillerson'ın bugüne kadar Kuzey Kore, İran ve Katar krizi konularında kamuoyu önünde sık sık birbirine ters düşen açıklamalar yapmaları ise ikili arasındaki fikir ayrılıklarının basın yoluyla mesajlaşmaya vardığını gösteriyor. 

'Trump, Twitter'dan "CIA Direktörü Mike Pompeo yeni Dışişleri Bakanımız olacak. Harika bir iş çıkarak. Rex Tillerson'a hizmeti için teşekkür ederiz. Gina Haspel CIA'in yeni direktörü ve bu göreve gelen ilk kadın olacak. Herkese tebrikler" ifadesini kullandı.

GINA HASPEL

Geçen sene ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlayarak, görevinin başında olduğunu bildirmiş, Amerikan medyasında hakkında çıkan "istifa edecek" haberlerine tepki gösteren Tillerson, "Başkan'a olan bağlılığım güçlüdür. Başkan Yardımcısı da görevimde kalmam konusunda beni ikna etmeye hiçbir zaman çalışmadı. Çünkü bu görevi bırakmayı hiç düşünmedim" demişti.

KRİZ BÖYLE ORTAYA ÇIKTI: TRUMP'A 'MORON' DEDİ

Görevden alınan Rex Tillerson'un bir toplantı esnasında Trump için 'moron' ifadesini kullandığı ifade edilmişti. 

Bu haberin ardından kamera karşısına geçen Tillerson, "Bu görevden ayrılmayı hiçbir zaman düşünmedim. Başkan'a ve ülkeme bağlılığım göreve başladığım günden bu yana aynı. Bunun tersi iddiaların hepsi yanlış" demişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)