BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump ticaret görüşmelerine başlıyor----

Trump ticaret görüşmelerine başlıyor

Trump ticaret görüşmelerine başlıyor
17 Ekim 2018 - 11:42 www.finansgundem.com

ABD'de Trump yönetimi AB, İngiltere ve Japonya ile ticaret görüşmelerine başlayacak

ABD'de Trump yönetimi AB, İngiltere ve Japon

ABD Ticaret Temsilciliği Avrupa Birliği, İngiltere ve Japonya ile ticaret görüşmelerine başlamak istediğini Kongre'ye resmen bildirdi. Kongre'nin hızlı işlem kurallarına göre yönetim, kararını 
Kongre'ye bildirmesinin üzerinden 90 gün geçmeden AB, Japonya ve İngiltere ile görüşmelere başlayamıyor.

Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer dün yaptığı yazılı açıklamada, "Japonya, AB ve İngiltere ile ticaret anlaşmaları müzakere ederek ABD ticaretini ve yatırımlarını genişletmeye devam edeceğiz... Bu müzakereleri Amerikan işçisi, çiftçisi ve şirketleri için zamanında ve doğru sonuçlara ulaştırmaya 
kararlıyız" dedi. 

Lighthizer'ın daha önce Kongre'ye gönderdiği mektuplarda, yönetimin AB ve Japonya ile "gümrük vergisi ve tarife dışı engelleri ele almayı ve daha adil ve daha dengeli ticarete ulaşmayı" amaçladığı belirtildi. 

Mektuplarda ayrıca "Japonya, Amerikan mallarının ihracatçıları için önemli ancak çoğu zaman düşük performans gösteren bir pazardır" denilerek ABD'nin büyük bölümü otomobil sektöründe olmak üzere Japonya karşısında 69 milyar dolarlık bir ticaret açığı olduğu belirtildi. 

Japon hükümetinin Kabine Özel Kalem Müdürü Yoshihide Suga, Japonya'nın, 26 Eylül'de ABD ile yaptığı zirvenin ortak açıklaması doğrultusunda kendi çıkarlarını koruyacağını söyledi. 

Suga Tokyo'da yaptığı basın toplantısında, "Kolay bir müzakere olmayacak... Ancak, gerektiğinde zorlayacağımız ve ulusal çıkarlarımızı koruyacak bir şekilde savunacağımız tavrımız doğrultusunda, müzakerelere devam etmek istiyoruz" dedi. 

AB hakkında Kongre'ye gönderilen mektupta ise AB ve ABD'nin yıllık karşılıklı 1.1 trilyon dolar ticareti olduğu ve bu ilişkide ABD mallarının 151.4 milyar dolarlık ticaret açığı verdiği belirtiliyor. 
İngiltere konusunda Kongre'ye gönderilen mektupta da, İngiltere'nin 29 Mart'ta AB'den çıkmasından sonra, "hazır olduğu anda" müzakerelere başlanmasının planlandığı ifade edildi.

ya ile ticaret görüşmelerine başlayacak

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)