BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump sonrası bazı zorluklar ortaya çıktı----

Trump sonrası bazı zorluklar ortaya çıktı

Trump sonrası bazı zorluklar ortaya çıktı
24 Ocak 2017 - 12:36 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ABD Başkanı Donald Trump'ın makul bütçe açığı ve sağlıklı bir ekonomiyi miras aldığını ancak bazı zorlukların belirdiğini duyurdu

Moody's'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ABD'nin kredi gücünün, son derece dinamik ve rekabetçi, dünyanın en büyük ekonomisi olan ulus ekonomisinin gücüyle desteklendiği ifade edildi.

Başkan Trump'ın orta vadeli mali politika seçimlerinin, ABD'nin kredi profilinin belirleyicisi olacağı aktarılan açıklamada, Trump'ın makul bir bütçe açığını elinde bulundururken, yönetimin finansal zorluklarla karşı karşıya kalacağı ve on yılın sonuna kadar ABD'nin kredi gücünü giderek ağırlaştıracağı belirtildi.

Açıklamada, politika değişiklikleri olmazsa, yetki verme programlarındaki harcamaların artmasının yeniden açıklara yol açacağı dile getirilerek, artan borç seviyeleri ve yükselen faiz oranlarının, ABD'nin şokları absorbe etme kapasitesini zayıflatacağı kaydedildi.

Trump'ın ticaret, vergilendirme ve altyapı alanlarında girişimler başlatacağı ifadelerinin anımsatıldığı açıklamada, "Bu girişimler, kısa vadede büyüme ve maliye politikasını etkileyebilirken, hak kazanma maliyetlerinin ABD borç yükü ve mali gücüne olan etkisini doğrudan azaltamayacak. Yetki harcaması, ABD kredi profilinin en etkili sürücüsüdür." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ABD'nin "Aaa" derecelendirmesi ve "durağan" görünümünün, hukukun üstünlüğüne ve yüksek şeffaflık seviyelerine saygı da dahil olmak üzere güçlü kurumlar tarafından desteklendiği vurgulanarak, gelecek yıllarda, bu kurumların gücünün ve politika yapıcılarının ABD'nin orta vadeli mali zorluklarını çözme kapasitesinin test edileceği aktarıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)