BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTrump regülasyonlarda ilk düzenlemesini yaptı----

Trump regülasyonlarda ilk düzenlemesini yaptı

Trump regülasyonlarda ilk düzenlemesini yaptı
01 Şubat 2017 - 08:05 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Wall Street'i denetleyen düzenlemede gevşemeye gitti

Seçim vaatlerinde özellikle 2008 krizi sonrası yapılan düzenleme ve denetleme mekanizmalarını daha serbest hale getireceğini açıklayan Donald Trump, ilk adımını attı. Vergi, yolsuzluk ve çevre konularında düzenlemeler yapan Trump, Dodd-Frank olarak bilinen ve Wall Street firmalarını denetleyen düzenlemeyi gevşetti.

DODD -FRANK İPTAL OLABİLİR

Eski Başkan Barack Obama döneminde getirilen düzenleme özellikle enerji ve finans şirketlerinin devlete ne kadar vergi ve harç ödediğini açıklamasını zorunlu hale getiriyordu. Yürürlüğe giren yeni metine göre, her bir düzenleme için iki federal düzenlemenin kaldırılması gerekiyor. Böylece 2010'da yürürlüğe giren Dodd-Frank'in tamamen kaldırılması mümkün hale geliyor. Trump'ın Hazine için seçtiği Goldman Sachs kökenli eski Wall Street yöneticisi Steve Mnuchin, Dodd-Frank'ın iptal edilmesi gerektiğini açıklamıştı. Mnuchin, "Dodd-Frank ile ilgili bir numaralı sorun çok karışık ve kredi vermeyi zorlaştırıyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)