BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump, gizli belgeleri açıklıyor----

Trump, gizli belgeleri açıklıyor

Trump, gizli belgeleri açıklıyor
18 Eylül 2018 - 12:50 www.finansgundem.com

Rusya soruşturmasında köşeye sıkışan ABD lideri, soruşturmanın ilk günlerine ait bazı belgelerin gizliliğinin kaldırılması talimatı verdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, yaptığı yazılı açıklamada,  Trump'ın, "Kongre komitelerinin talebi ve şeffaflık gerekçeleri" üzerine Adalet  Bakanlığına Rusya soruşturmasının ilk günlerine ait bazı belgelerin gizliliğinin  kaldırılması talimatı verdiğini bildirdi. 

CNN'in haberine göre, Trump'ın kararıyla gizliliği kaldırılacak  belgeler arasında eski FBI Direktörü James Comey, eski FBI Direktörü Yardımcısı  Andrew McCabe, eski FBI ajanı Peter Strzok, eski FBI avukatı Lisa Page ve Adalet  Bakanlığı çalışanı Bruce Ohr'un cep telefonu mesajları ile Trump'ın eski dış  politika danışmanı Carter Page hakkında gizli izleme yetkisi için başvurunun bir bölümü bulunuyor.

ABD Başkanı'nın bu sıra dışı adımı, FBI ve Adalet Bakanlığındaki Trump  karşıtlarının Rusya soruşturmasına leke sürdüğüne inanan Kongre'deki  müttefiklerinin çağrılarına yanıt niteliği taşıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'ın  yürüttüğü Rusya soruşturmasını "cadı avına" benzeterek, "Bu, ülke için tamamen  haksız ve kötü olduğu gibi hukuka da aykırı." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Rusya soruşturması

Rusya'nın siber saldırı yoluyla ABD başkanlık seçimlerine müdahale  ettiği iddiasıyla başlatılan ve Özel Yetkili Savcı Mueller'in sorumluluğunda  yürütülen soruşturmada, özellikle ABD Başkanı Trump'ın seçim kampanyasında görev  almış bazı kişilerin Ruslarla ilişkileri odak noktası olmuştu.

Soruşturmada şu ana kadar eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı  Michael Flynn, Trump'ın eski kampanya menajeri Paul Manafort ve yardımcısı Rick  Gates ile kampanya dönemindeki dış politika danışmanlarından George Papadopoulos,  savcı Mueller tarafından suçlanmıştı.

Flynn ve Papadopoulos haklarındaki suçlamaları kabul ederken, Manafort  ile Gates suçlamaları reddetmişti ancak daha sonraki süreçte Gates hakkındaki  suçlamaları kabul etmiş, Manafort ise iki suçla ilgili olarak savcı ile iş  birliği yapmaya ikna olmuştu.

ABD'de devam eden Rusya soruşturması kapsamında Özel Yetkili Savcı  Robert Mueller tarafından suçlanan, ardından "para aklamak ve vergi kaçırmak"tan  suçlu bulunan Paul Manafort ev hapsi cezası almıştı.

Donald Trump, kendisi veya seçim kampanyası ekibi ile Rusya arasında  herhangi bir gizli iş birliği olabileceği yönündeki tüm iddiaları reddetmişti. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)