BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump: ABD Kaşıkçı soruşturmasında Türkiye'ye yardım ediyor----

Trump: ABD Kaşıkçı soruşturmasında Türkiye'ye yardım ediyor

Trump: ABD Kaşıkçı soruşturmasında Türkiye'ye yardım ediyor
11 Ekim 2018 - 17:00 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruşturmaya ülkesinden ekiplerin de dahil olduğunu açıkladı. Trump'ın açıklamasının ardından diplomatik kaynaklardan ise konuyla ilişkin yalanlama geldi

Donald Trump Fox News'a yaptığı açıklamada, soruşturma ekiplerinin Türkiye'ye yardımcı olduklarını söyledi.

Trump, "Buna müsaade edemeyiz. Son derece kararlıyız. Müfettişlerimiz orada, Türkiye'de. Türkiye'yle birlikte çalışıyoruz. Doğrusu, Suudi Arabistan'la da birlikte çalışıyoruz. Ne olduğunu ortaya çıkarmak istiyoruz" dedi.

Trump Kaşıkçı'nın kaybolmasının ABD-Suudi Arabistan ilişkilerini olumsuz etkileyip etkilemeyeceği konusundaki soruya ise "Ne olduğunu ortaya çıkartmam lazım" dedi ve "Büyük ihtimalle bu noktaya düşündüğünüzden daha yakınız" diye de ekledi.

İngiltere: Ağır sonuçları olur

Bu arada İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da, Türk yetkililerin Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girdikten sonra öldürüldüğü yönündeki şüphelerinin doğru çıkması halinde Suudi Arabistan'ın "ağır sonuçlarla" karşı karşıya kalacağını söyledi.(BBC)

Diplomatik kaynaklardan Trump'a yalanlama

AA muhabirine açıklama yapan diplomatik kaynaklar, "Kaşıkçı olayıyla ilgili ABD tarafının müfettiş görevlendirdiği bilgisi doğru değil." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolan muhalif gazeteci Kaşıkçı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Orada müfettişlerimiz var. Türkiye'yle birlikte çalışıyoruz ve açıkçası Suudi Arabistan'la çalışıyoruz. Ne olduğunu bulmak zorundayız." demişti. 
Amerikan Fox televizyonuna konuşan Trump, bu konuyu yakından takip ettiklerini ve Türkiye ve Suudi Arabistan ile bu konuda yakın çalıştıklarını söylemişti. 
Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve Batı medyasında Ortadoğu ile ilgili haberleriyle tanınan Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)