BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaRöportajlarTopçu: Milli şirkete çamur atan vatan hainidir----

Topçu: Milli şirkete çamur atan vatan hainidir

Topçu: Milli şirkete çamur atan vatan hainidir
28 Temmuz 2014 - 10:15 www.finansgundem.com

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu: Hükümeti yıpratmak için THY'ye saldırıyorlar.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile şirketin durumunu, gelen eleştirileri ve yeni sponsorlukları Sabah’tan Dilek Güngör’e anlattı
 
-Son dönemde şirketle ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Maaşları krediyle mi ödüyorsunuz? 
Bu tür haberlerin neden çıktığını anlamış değilim. Bu işleri az çok bilen, biraz aklı olan bu bilgilere ulaşabilir. Halka açık şirketiz. Bilançolarımız ortada. Hükümeti yıpratmak için THY'ye saldırıyorlar. Art niyetli bir karalama kampanyası uyguluyorlar. THY 12 yılda istikrarlı bir çıkış yakaladı. 12 yıl önce 1.2 milyar dolar olan ciro, bugün iştirakleriyle 17.5 milyar dolar seviyesine yükseldi. Çalışan sayımız 10 binden 45 bine çıktı. Bu süreçte hep kâr ettik, devletten bir kuruş garanti almadık. Türkiye'nin en fazla SSK primi ödeyen şirketiyiz. Hiçbir kredi almadan (leasing hariç) yatırım yapıyoruz. Sadece HABOM projesine 550 milyon dolar harcadık. Tamamı öz kaynaktan karşılandı. Nakitimiz zirvede. Her yıl yüzde 20 büyüyoruz. Bu rakamlara küçük bir incelemeyle herkes ulaşabilir. Nasıl oluyor da böyle bir çamur atılıyor? 

-Hukuki yollara başvurdunuz mu bunlara karşılık? 
Yurtdışında rekabet edip savaşıyoruz ama asıl bizi üzen içimizdeki hainlerle savaşmak. Düşmanı dışarıda aramaya gerek yok içeride fazlasıyla var. Kurumsal kimliğimize saldırı olduğu için bu gazetelere dava açtık. Tekzip gönderdik yayınlamadılar. Bize çamur atanlardan hesabı hukuk önünde soracağız. Uçağa da bazı gazeteleri almıyoruz. Bunları "Hükümet aldırmıyor" deniliyor. "Bugüne kadar şu gazeteyi alın veya almayın" diye hükümet tarafından bir telkin yapılmadı. Ama milli havayolu şirketi olarak, ülkenin başbakanı bu kesimin gazetelerinin ülkeye ihanet ettiğini söylüyorsa THY olarak buna kayıtsız kalamayız. 

-Peki sizce bu haberler maksatlı mı yapılıyor? 
Bu ülkenin başbakanına itibar etmek zorundayız. Buna kayıtsız kalamayız. Ayrıca bu gazeteler yayınlarıyla da kurumsal kimliğimize zarar veriyor. THY'nin mali durumu ortadayken bu haberleri yayınlamak maksatlıdır. 

UPGRADE LİSTESİNİ YENİLEYECEĞİZ
-Bir kez de AK Parti'den istifa eden bir vekil sıkıntı yaşamıştı... 

İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin'in uçağımızda seyahat etmesini şu anda istemiyoruz. Çünkü daha önce kendisi uçaklarımızda kurumsal yapıyı rencide edici konuşmalar yaptı. Hem şahsıma hem de THY yönetimine hakaret ve küfür etti. Upgrade hakkı yokken business'ta başkalarının hakkını gasp etti. Uçaklarımızı rötara soktu. Biz bu arkadaşı kara listeye aldık. "AK Parti'den istifa ettim onun için yapılıyor" diyor. Bu da doğru değil. Öyle olsa diğer vekillere neden yapılmıyor? Bayramdan sonra upgrade listemizi yenileyeceğiz.

-Milletvekillerinin haklarını mı azaltacaksınız? 
Milletvekilleri bizim müşterimiz. Onların üzmeden nasıl bir düzenleme yapabiliriz diye çalışıyoruz.

HAYATIMDA 220 BİN DOLARLIK SAAT GÖRMEDİM
-Peki Maliye Müsteşarı Naci Ağbal'a 220 bin dolarlık saat aldınız mı? 

Ben hayatımda 220 bin dolarlık saat görmedim. Bunlar doğru değil. Bizi karalamak istiyorlar. 

-Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve eşi Kıbrıs'ta uçağa alınmadı. Bilerek mi yaptınız? 
Kıbrıs'ta yaşanan olay bizim personelden değil VIP sorumlusundan kaynaklandı. 5 kişi bu salona alınmış. Diğerleri orada unutulmuş. Bu olay THY'den kaynaklanan bir ihmal değil ama biz konuyla ilgili inceleme başlattık. Bizzat kendim aradım ve Mustafa Bey'den (Kamalak) özür diledim. Burada herhangi bir kasıt olması mümkün değildir.

AVRUPALI BİR KULÜPLE ANLAŞMAK ÜZEREYİZ
- Yurtdışında bir spor kulübüne sponsorluk düşünüyor musunuz? 

Avrupa'da bir spor kulübü ile görüşüyoruz. Bayramdan sonra kulüp başkanıyla görüşeceğim. Almanya'da şu anda sponsorluğumuz var. Orası değil. Çok kapsamlı bir anlaşma yapacağız. 

-Neden Türkiye'de formaya girmiyorsunuz? 
Milli bir şirketiz. Bugün Fenerbahçe'nin formasına sponsor olarak girsek, diğer kulüpler de ister. O yüzden bu işe girmiyoruz. Ama 5 büyük kulübün ulaşım sponsoruyuz. 

-Yeni reklam filmi var mı? 
Sonbahar da bir sürprizimiz olacak. Tüm zamanların rekorunu kırmayı planlıyoruz. 

 Uçakta ne zaman telefonla konuşacağız?
 İnterneti başlattık ama cep telefonunu düşünmüyoruz. Yüksek sesten bazı yolcular rahatsız olabilir.

TAVANI DELMİYORUZ
 -Birçok bölgede güvenlik nedeniyle uçuşlar iptal oldu. Bunun maliyeti oluyor mu? 

Tel Aviv'e günde 8 seferimiz vardı. Bunu yapamadık. Irak'ta birçok bölgeye uçuyoruz. Musul'a uçmuyoruz. Mısır'a da uçuşlarımızı durdurmadık. Libya'da bazı sıkıntılar var. Suriye'ye uçmuyoruz. Kırım'daki uçuşlarımızı durdurduk. "Maliyet artıyor mu" derseniz uçuş güvenliğinin maliyeti hesaplanmaz. 

- 309 TL'lik tavan fiyatı deliyor musunuz? 
Biz kesinlikle uyuyoruz. 309 TL'yi aşan bilet satmıyoruz. İç hatlarda promosyonlu biletler satıyoruz. 44 TL'lik fiyatımız dahi var. 

-65 yaş üstünde indirim neden kaldırıldı? 
Belirli kesimlerde yapılan ayrıcalıkları sosyal sorumluluk adına yapmamız gerekiyor. Ama bu talepleri o kadar artıyor ki... Neticede uçakların maliyeti var. Başkalarına bu hakları verince bu kez diğer yolcuların üzerine çok yük biniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)