BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTolstoy ve Dostoyevski okul müfredatlarından çıkarılıyor!----

Tolstoy ve Dostoyevski okul müfredatlarından çıkarılıyor!

Tolstoy ve Dostoyevski okul müfredatlarından çıkarılıyor!
28 Mart 2017 - 11:00 www.finansgundem.com

Batı yanlısı iktidarın başa gelmesinin ardından milliyetçiliğin ve Rusya karşıtlığının arttığı Ukrayna'da, şimdi de bazı Rus edebiyat klasiklerinin okul müfredatlarından çıkarılması gündeme geldi.

Ukrayna Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim okullarının müfredatlarıyla ilgili hazırladığı düzenlemede, Ukrayna Tarihi dersinin yanı sıra, Dünya Edebiyatı dersinin programında da değişikliğe gidiliyor. Düzenlemede, dünya edebiyatının en önemli isimlerinden, Dostoyevski, Tolstoy gibi büyük Rus yazarların eserlerinin müfredattan çıkarılması teklif ediliyor. Çehov, Gogol, Bulgakov gibi Rus yazarların eserlerinin ise öğrencilere okutulmaya devam edilmesi öngörülüyor.

Ukraynaca konuşmayana ceza önerisi

Halkın önemli bir kesiminin ana dilinin Rusça olduğu Ukrayna'da kısa süre önce hazırlanan yasa tasarısında, Ukraynacanın "hakim milletin dili" olarak kabul edilmesi ve resmi dilin kullanımını ihlal edenlerin adli cezaya çarptırılabilmesi öngörülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)