BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTOKİ enflasyonu sabitledi----

TOKİ enflasyonu sabitledi

TOKİ enflasyonu sabitledi
05 Kasım 2018 - 05:29 www.finansgundem.com

TOKİ, geri ödemelerde 6 ayda bir uygulanan dönemsel artış oranını gelecek yıl için sabitledi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ’den konut, işyeri ve arsa alan vatandaşların geri ödemelerinde 6 ayda bir uygulanan dönemsel artış oranını 2019 yılı için sabitlediklerini, artış oranının enflasyon, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ve yurtiçi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) oranlarının altına çekildiğini bildirdi. Turan, yazılı açıklamasında, alt gelir grubuna yönelik daha önce satılan konutlarda altı ayda bir yapılan dönemsel artış oranını 2019 yılı için yüzde 4’e sabitlediklerini belirtti.

Alt gelir grubuna yönelik satılan konutlarda 2018 yılının ocak ayında yüzde 5.69, temmuz ayında yüzde 5.69 olmak üzere yılda yüzde 11.70’lik artış yapıldığını anımsatan Turan, alt gelir grubu konutlarında 2019 yılında ocak ayında yüzde 4 ve temmuz ayında yüzde 4 olmak üzere yıllık yüzde 8’lik bir artış oranının uygulanacağını kaydetti. Turan, orta gelir grubuna yönelik satılan konutlarda altı ayda bir yapılan artış oranının yüzde 5’e, arsa satışlarında altı ayda bir yapılan artış oranın ise yüzde 6’ya sabitlendiğine işaret etti. Dönemsel Artış Tavan Oranları uygulamasına geçtiklerini aktaran Turan, “Artış oranlarımızı memur maaş artış oranı için yüzde 5, Yİ-ÜFE oranı için yüzde 6 ve en düşük oran için ise yüzde 4 olarak belirledik. 2019 yılından sonraki dönemlerdeki dönemsel artışı ise mevcut ekonomik şartlara göre yeniden belirleyeceğiz” ifadesini kullandı.

ALT GELİRE YÜZDE 4

TOKİ tarafından inşa ettirilen ve alt gelir grubuna yönelik satışı yapılan konutlarda ocak ve temmuz aylarında uygulanan artış oranın 2019 yılında yüzde 4 olarak uygulanacağını vurgulayan Turan, “Alt gelir grubu kategorisinde satışını yaptığımız konutlarımız daha önce hiç konut sahibi olmamış, hane halkı net geliri en fazla 4 bin 500 TL olan vatandaşlarımıza yöneliktir. Vatandaşlarımızın borçlarını ödemesi noktasında, enflasyonun daha da altında bir düzenleme yaptık. 2019 yılı içerisinde enflasyon, memur maaş artış oranı, TÜFE ve Yİ-ÜFE oranları yüzde 4’ün üzerinde gelirse bizim artış oranımız sadece yüzde 4 olacaktır” dedi.

ORTA GELİR GRUBUNA DA İNDİRİM

TURAN, orta gelir grubuna yönelik satılan konutların artış oranlarının ocak ve temmuzda yüzde 5, yıllık yüzde 10 olarak uygulanacağını söyledi. Turan, “Daha önce bizden konut almış olan orta gelirli vatandaşlarımızın geri ödemelerinde memur maaş artış oranının yüzde 5’ten fazla olması durumunda bizim artış oranımız sadece yüzde 5 olacaktır” dedi.
Ergün Turan ayrıca, TOKİ’nin arsa satışlarında borç bakiyelerinde Yİ-ÜFE oranını yüzde 6’dan uygulayacaklarını söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)