BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTOKİ Başkanı'ndan Anadolu Yakası'nda konut müjdesi----

TOKİ Başkanı'ndan Anadolu Yakası'nda konut müjdesi

TOKİ Başkanı'ndan Anadolu Yakası'nda konut müjdesi
29 Mart 2016 - 22:30 www.finansgundem.com

TOKİ Başkanı Turan "Anadolu Yakası'nda da sosyal konut için yeni alanlar üretiyoruz. Bu yeni alanın nerede olacağını söylemeyeceğim. Yoksa spekülasyon yapılarak fiyatlar artırılıyor" dedi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Anadolu Yakası'nda sosyal konut için yeni alanlar üretmeye devam ettiklerini belirterek, "Ancak bu sosyal konutların nerede olacağını söylemeyeceğim. Yoksa spekülasyon yapılarak fiyatlar artırılıyor" dedi.

Turan, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, inşaat sektöründe çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, gezi parkı odaklı gelişmelerle başlayan, Türkiye'nin sınırlarında yaşanan sıkıntılarla devam eden tüm olumsuz gelişmelere rağmen hiçbir mega projenin inşasının durdurulmadığını söyledi.

Üçüncü köprü, Yeni Havalimanı, İstanbul Finans Merkezi, Avrasya Tüneli, Gebze-İzmir Otoyolu, liman, hızlı tren, metro ve otoyol gibi büyük ölçekli altyapı proje ve yatırımlarının inşaatlarının hızla devam ettiğini dile getiren Turan, Avrupa ve dünya inşaat sektörünün aksine Türk inşaat sektöründe yavaşlama görülmediğini aktardı.

Turan, "İstanbul Finans Merkezi'ne kamu tarafı olarak nisan ayında başlıyoruz. Kamu olarak 3 bankanın binasını biz yapacağız. Bütün mega projeler dalgalanmalara rağmen devam ediyor. Yatırımcının isteği ve refleksi var. Türkiye bu konuda güvenli liman olmaya devam ediyor. Hiçbir projede en ufak aksama yaşanması dahi söz konusu değil." diye konuştu.

Geçen yıl Türkiye'de inşaat harcamalarının yaklaşık yüzde 7 arttığını, inşaat sektörünün milli gelir içindeki payının yüzde 5,6 düzeyinde olduğunu ifade eden Turan, geçen yıl inşaat malzemeleri maliyetindeki artışın yüzde 5,2 ile enflasyonun altında kaldığını anlattı.

'BALON PATLAMASI DEĞİL, TALEP PATLAMASI YAŞIYORUZ'
Turan, ülkede birinci ve ikinci el konuta talebin artarak devam ettiğini, geçen yıl konut satışının yüzde 10,6 arttığını belirterek, "Konutta balon kaygısı yok. Bu konu bana da soruluyor. Bilhassa A+ gibi sektörün belli segmentlerinde dönemsel sıkıntılar ve yığılmalar olabilir ama TOKİ'nin yaptığı işlerde gerçekten bir balon yok. Balon patlaması değil talep patlaması yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Düzenli olarak konut satışına çıktıklarını ve Anadolu illeri de dahil, TOKİ'nin ürettiği sosyal konutların hızlı bir şekilde satıldığını vurgulayan Turan, Türkiye'de konut satışı artsa da konuta sahiplik oranının artmadığını, 10 yıl önce konuta sahiplik oranı ne ise bugün de o oranda olduğunu söyledi.

Turan, daha fazla sosyal konut üretmeleri gerektiğini, bu konuda çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.

Yabancılara konut satışının sürekli arttığını, geçen yıl 22 bin 830 ev satıldığını, özellikle Körfez ve Orta Doğu vatandaşlarının yoğun şekilde Türkiye'den konut aldığını dile getiren Turan, bu yıl da yabancılara satışların artarak devam edeceğinin altını çizdi.

KOCAELİ ve TEKİRDAĞ'DA DOLUYOR
İstanbul'da gayrimenkulün bir yatırım aracı olduğunu anımsatan Turan, Kocaeli ve Tekirdağ'ın da artık dolmaya başladığını ifade etti.

Turan, üreticilerin ucuz konut için TOKİ'den ucuz arsa talebinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Ucuz arsa verildiğinde ucuz bina yapılmıyor. Piyasa fiyatları vardır. Ancak bazı bölgelerde benim de aklımın almadığı fiyatlandırma var." görüşünü paylaştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)