BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTMSF'den Bank Asya için satış açıklaması----

TMSF'den Bank Asya için satış açıklaması

TMSF'den Bank Asya için satış açıklaması
26 Şubat 2016 - 14:28 www.finansgundem.com

TMSF Başkanı Şakir Gül, Bank Asya'yı 29 Mayıs'a kadar satmayı planladıklarını açıkladı

TMSF Başkanı Şakir Gül, Bank Asya'ya ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Gül, Bank Asya'yı 29 Mayıs'a kadar satmayı planladıklarını satılmadığı takdirde tasfiye edileceğini duyurdu.

Vakıf Katılım'ın açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Mayıs sonu itibarıyla zannediyorlar ki Bank Asya tekrar hissedarlara dönecek. Böyle bir şey yok" dedi ve şöyle devam etti: "Öncelikle satacağız. Diyelim ki satılamadı o zaman tasfiye edeceğiz. Tasfiye ne demek? Alacaklarını tahsil edip borçlarını ödeyeceğiz. Herhangi bir değer varsa da onu hissedarlara vereceğiz. 29 Mayıs akşamına kadar çözümlenemezse tasfiye edeceğiz."
 
Gazetecilerin satış için görüşmeler yapılıp yapılmadığı yönündeki sorusuna Gül, "Tabi ki görüşmeler yapılıyor. Mevcut ortakların bir kısmı ile görüşüyoruz. Bir kısmı bunu kabul etti bir kısmı etmedi. Biz her halükarda bu bankayı satarız" dedi.
 
KATILIM BANKALARINA DEVRİ SÖZ KONUSU MU?

Bank Asya'nın kurulacak katılım bankalarına satışının da söz konusu olup olmayacağına yönelik olarak ise Gül, "Her şey olabilir" yanıtını verdi.
 
29 MAYIS'TA TMSF'YE DEVREDİLMİŞTİ

Bank Asya, 17 Aralık 2013'te Gülen cemaatinin hükümeti polis ve yargı gibi kurumları ele geçirerek devirmeye teşebbüs ettiğini söyleyen dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmişti.
 
Fethullah Gülen ise resmi web siteleri üzerinden, süreçle ilgisinin olduğu yönündeki iddiaları yalanlamıştı. Bu süreçten sonra bankanın finansal göstergeleri çok ciddi bir çöküş yaşamıştı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 29 Mayıs'ta Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesine karar verdi. 
 
Kanuna göre, bir bankanın TMSF'ye devrinin ardından, Bankacılık Kanunu'nun 107'nci maddesi uygulanmaya başlıyor. Buna göre; Bankacılık Kanunu'nun 71'inci maddesi kapsamında temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi kendisine devredilen bankaların, mali bünyelerinin güçlendirilmesi, yeniden yapılandırılması, devri, birleştirilmesi ve satışı ile ilgili sürecin, devrin yapıldığı tarihten itibaren üç aylık ek süre ile birlikte en geç bir yıl içinde tamamlanması gerekiyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)