BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBatık bankacının şirketi eriyor----

Batık bankacının şirketi eriyor

Batık bankacının şirketi eriyor
27 Kasım 2016 - 08:30 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Jale Özgentürk 2000'lerin başında TMSF'ye devredilen ABD'nin önde gelen markalarından GNC'nin son durumunu okuyucularıyla paylaştı. İşte o yazı;

Vitamin ve bitkisel destek ürünleri üretiminde ABD'nin önde gelen markalarından GNC, Türkiye'ye 1994'de işadamı Kamuran Çörtük'e ait Bakara İlaç firması ile girmişti. 2000'lerin başında TMSF'ye devredilen şirketin bugünlerde şubeleri teker teker kapanıyor...

Spor yapanlar yakından bilir. General Nutrition Center (GNC), vitamin ve bitkisel destek ürünleri üretiminde ABD’nin ünlü markalarından biri. 1935’te olan kurulan GNC’nin bugün 50 ülkede 5 bine yakın mağazası var. GNC Türkiye’nin macerası ise ilginç. Türkiye’ye 1994’de işadamı Kamuran Çörtük’e ait Bayındır Holding’in bir şirketi olan Bakara İlaç firması ile girmişti. Lisans alan Bakara, ilk mağazayı da 1998’de açmıştı.

5 KİŞİLİK YÖNETİM KURULU

Çörtük’ün şirketleri batık bankalar arasında yer alan Bayındır Bank nedeniyle 2000’lerin başında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredildi. Ancak bu süreçte sahibi Eren Kale olarak görünen Bakara’nın Bayındır’la bağlantısı uzun süre kurulamadı.

Ancak TMSF uzun araştırmalar sonucu Bakara’nın Bayındır Grubu’na ait olduğunu 2013’te tespit etti. Şirkete el koyarak, 5 kişilik yönetim kurulu atadı. El konduğunda 70 civarında mağazası olan GNC Türkiye’nin TMSF tarafından atanan yönetiminde Mehmet Köklü Yönetim Kurulu Başkanı olurken, İsmail Hakkı Karacaoğlu, Cengiz Çendeoğlu, Mustafa Ertaş ve Ali Göçer Gelebeki ise, yönetim kurulu üyesi oldu.

TMSF bu yılın başında ise şirketi satışa çıkardı. 2016 başında Gulf Enerji, Özsüt ve Pastarom gibi şirketlere yatırım yapan Infinity Invest Holding’in, GNC’nin Türkiye’deki dağıtım haklarını satın aldığı açıklandı.

HIZLI BÜYÜME HEDEFİ

O tarihte gazetelerde yer alan haberlere göre holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aşur, sektörün gelişim potansiyeline inandıklarını belirterek, 18 ilde bulunan 67 mağazanın sayısının 300’e çıkarılacağını ve hızla büyüyeceklerini açıklıyordu. Bu satın almaya ilişkin Rekabet Kurulu’nun onayı da aynı günlerde yayınlandı.

Ancak son günlerde GNC’nin Türkiye’den gideceği konusunda çok fazla söylenti dolaşmaya başladı. Alışveriş merkezlerinde bazı mağazaların kapandığını görünce bir araştırma yaptım. Aldığım bilgilere göre GNC Türkiye’nin sahibi Bakara, Infinty Invest’e satılmamış. Infinty Invest’ten alabildiğim tek bilgi “artık ilgilenmiyoruz” oldu. GNC Türkiye lisansının sahibi Bakara şirketi hala TMSF’de görünüyor. Tabii TMSF’nin işi başından aşkın. FETÖ’den gelen 20 milyar dolarlık büyüklüğe sahip yüzlerce firma arasında GNC ile uğraşması zor görünüyor. ABD’li vitamin devi GNC’nin rahatsızlığı bundan kaynaklanıyor desek yanlış olmaz herhalde!

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hırsızlığında Bir sınırı Var15 Aralık 2016 14:09

    Hiçbir hırsızlık hiçbir zulüm kalıcı değildir. Devrilen firavunlar, nemrutlar oldu, elbette türkiyedeki deccalda devrilecek.