BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTicaret savaşlarından ABD zarar görecek----

Ticaret savaşlarından ABD zarar görecek

Ticaret savaşlarından ABD zarar görecek
20 Eylül 2018 - 06:45 www.finansgundem.com

Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı nedeniyle küresel ekonominin çok fazla etkilenmeyeceğini savundu.

Rusya’nın eski maliye bakanlarından da olan Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşını değerlendirdi.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının etkisinin sınırlı olacağı öngörüsünde bulunan Kudrin, "İki ülke arasındaki ticaret savaşının küresel ekonomiye ve Çin ekonomisine etkisi, üçüncü tur tarife yükseltmelerine rağmen sınırlı olacak" yorumunda bulundu.

Trump'ın attığı adımlara yönelik eleştirilerde bulunan Kudrin, "Trump’ın adımları Dünya Ticaret Örgütü sistemini sarsıyor ve yatırımcılarda belirsizlik ve güvensizlik yaratıyor. Uzun vadede zarar gören ABD ekonomisi olacak" ifadelerini kullandı.

Çin’e yönelik "tarife savaşının" Rusya’ya yönelik yaptırımlara benzetildiğini belirten Kudrin, "Ancak Çin’e yönelik atılan adımlar Trump’ın, bazı kararnamelerini iptal etmesiyle kolaylıkla kaldırılabilir. Rusya’ya yönelik yaptırımlar ise Kongre tarafından uygulandı ve bunların iptal edilmesi son derece zor." değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)