BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTHY'den flaş 'Borajet' hamlesi----

THY'den flaş 'Borajet' hamlesi

THY'den flaş 'Borajet' hamlesi
30 Nisan 2017 - 06:55 www.finansgundem.com

Türk Hava Yolları, Borajet’in uçabilir durumdaki Embraer 190 serisi yolcu uçaklarını almak üzere görüşmelere başladı

Türk Hava Yolları, geçen hafta yolcu operasyonunu durduran Borajet’in uçabilir durumdaki Embraer 190 serisi yolcu uçaklarını, pilot ve kabin memurları ile almak üzere görüşmelere başladı. Şirket uçuşlarını durduğunda filosunda 4’ü uçabilir, 6’sı da yedek parça bekleyen toplam 10 adet Embraer 190/195 serisi bölgesel uçak bulunuyordu.

Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, görüşmelerin yapıldığını doğruladı ancak halka açık bir şirket olduklarını, konunun resmiyete dökülmeden açıklama yapamayacaklarına dikkat çekti. Aycı “Filo perspektifimiz açısından bize uyan şartlar meydana gelirse ilgilenebileceğimiz durumlar var. Arzu ettiğimiz şartlar oluştuğunda neden olmasın” dedi.

THY Katarlılara mı satılacak

 

SİİRT VE TOKAT

THY, alt markası Anadolujet üzerinden bir dönem Borajet’ten hem pervaneli ATR72 hem de Embraer 190 serisi uçakları ekipleriyle kiralamıştı. Bu uçaklarla Tokat, Siirt gibi mevcut filodaki yolcu uçakların inemeyecekleri şehirlere seferler düzenlenmişti.

Halen şirkette 76 kaptan pilot ve ikinci pilot ile 120 kabin memuru bulunuyor. Borajet’teki pilotların ve kabin memurların THY’ye alınmasıyla ilgili olarak ise İlker Aycı, “Şirketle görüşmelerimizi Genel Müdürümüz Bilal Ekşi gayet iyi yönetiyor. Standartlarımızı tutan, ihtiyacımız olan pilot ve kabin memurlarını alabiliriz. İnsan kaynaklarını değerlendirebiliriz” diye konuştu.

Borajet’in uçuşlarını durdurması nedeniyle sattığı 30 bin bilet için ise bu yolcular THY’nin uçtuğu hatlarda yine THY uçakları ile taşınacak. İlker Aycı konuyla ilgili herhangi bir mağduriyetin yaşatılmayacağına dikkat çekti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayse Guler Arslan01 Mayıs 2017 11:29

    Borajet ucuslari bitmez,insaallah.Saglam ucakla ucuslar sursun.Butun ucaklar icin de ayni dileklerim

  • Yorum30 Nisan 2017 12:29

    Thy ye bir yamama daha külüstür uçakları niye alıyor ki biz borsa yatırımcısını düşünen yok defter değerinin yarısında nekadar ayıp turkiyenin gururu ama duruma bak