BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTHY 2016'de filosuna 26 Boeing katacak----

THY 2016'de filosuna 26 Boeing katacak

THY 2016'de filosuna 26 Boeing katacak
30 Nisan 2016 - 08:07 www.finansgundem.com

Türk Hava Yolları (THY) 2016’da Boeing’den 26 yeni uçak alacak.

Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY) 2016’da Boeing’den 26 yeni uçak alacak. THY, altısı 777-300ER ve yirmisi yeni nesil 737-800 olmak üzere, toplam 26 uçağı filosuna dâhil edecek.

Boeing, Seattle’daki fabrikasından Türkiye’ye rekor sayıda uçak teslim etmiş olacak. Bu yıl yapılacak 737-800 teslimatları sonrasında THY, Avrupa’daki ikinci en büyük 737 filosuna sahip havayolu şirketi olacak.

THY’nin Yatırım ve Teknoloji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat teslimatla ilgili olarak şunları söyledi:

“Türk Hava Yolları, bugün dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden biri olmasının yanısıra, tüm dünyayı saran uçuş ağı sayesinde yolcuları için en uzağı yakın kılmakta. Bu başarının en önemli etkenlerinden birini hiç şüphesiz, halen büyüyen, 310’u aşan filosuna yaptığı önemli yatırımlar oluşturuyor. Uzun ve kısa menzilli filolarımızın önemli bir kısmını oluşturan Boeing ailesinden, 2016 içerisinde teslim alacağımız 26 uçak, Türk Hava Yolları’nın sürekli büyümesine önemli bir katma değer sağlayacak. Bu yeni uçaklarımızdan kapsamlı uçuş ağımızda istifade etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

7 bin sipariş aldı
Yeni Nesil 737, geniş pazar payı, üstün verimliliği ve sınıfındaki düşük işletme maliyeti sayesinde yatırımcılar tarafından çokça tercih edilen tek koridorlu uçak özelliğini taşımakla birlikte, bugüne dek dünyanın önde gelen havayolu şirketleri tarafından da 7 binin üzerinde sipariş almış durumda.

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Monty Oliver, şunları söyledi:

“Türk Hava Yolları’nın, Boeing’in ürün ve hizmetlerine duyduğu güven bizi son derece mutlu ediyor. THY ile oldukça güçlü bir ilişkimiz mevcut ve sahip oldukları tutkulu büyüme planlarını destekleme konusunda kilit rol oynamaktan ayrıca gurur duyuyoruz.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)