BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTESK'ten esnafa krediyle emeklilik hatırlatması----

TESK'ten esnafa krediyle emeklilik hatırlatması

TESK'ten esnafa krediyle emeklilik hatırlatması
04 Temmuz 2018 - 10:59 www.finansgundem.com

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Esnaf ve sanatkarın prim borcunu ödeyip emekli olabilmesi için kredi imkanı başvuru süresi 31 Temmuz'da sona eriyor" dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan Krediyle Emeklilik Protokolü kapsamında esnaf ve sanatkarın prim borcunu ödeyerek emekli olabilmesi için başvuruların 31 Temmuz'da sona ereceğini belirterek, "Bankalar kredi verirken esnafın mali sicilini bahane etmemeli." ifadesini kullandı. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarın prim borcunu ödeyerek emekli olabilmesine yönelik kredi imkanı için SGK ile Ziraat Bankası arasında iş birliği protokolü imzalanmasının yeni bir fırsat sağladığını bildirdi.

Protokolle yaşını ve sigortalılık süresini dolduran ancak borcu nedeniyle emekli olamayan vatandaşların mağduriyetinin giderileceğine dikkati çeken Palandöken, devletin de alacağını tahsil edeceğini vurguladı.


Söz konusu protokol kapsamında bankaların kredi verirken esnafın mali sicilini bahane etmemesini isteyen Palandöken, binlerce esnafa emeklilik yolu açan protokolün, bankalar açısından da risk taşımadığını belirtti. 

Emekli olan esnafın aylığından belli oranlarda kesinti yapılarak kredinin ödeneceğini aktaran Palandöken, şunları kaydetti:

"Sigortalılar, SGK'ye olan borçları için aylık 1,28 faiz oranıyla 60 aya kadar vadeli kredi kullanabilecek. Borcunu yapılandırmak isteyenler için başvuru süresi 31 Temmuz'da sona eriyor. Emekli olmak isteyen esnafımız bu tarihten önce SGK müdürlüklerine başvurusunu yapsın."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)