BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringTekstil, oto, makine finansman atağında----

Tekstil, oto, makine finansman atağında

Tekstil, oto, makine finansman atağında
25 Mart 2016 - 11:41 www.finansgundem.com

Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çelebioğlu, 2015 yılında tekstil, otomotiv yan sanayi ve makine teçhizatı finansmanına odaklandıklarını söyledi.

Gelen talep ve ürün kullanımı dikkate alındığında faktoringde sektörel dağı­lımın Türkiye'nin ihracat kompo­zisyonunu büyük ölçüde yansıttı­ğını belirten Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, "İhraç konusu malın özelliğine bağlı olarak 2015 yı­lında ihracat faktoring alanında ağırlıklı olarak tekstil sektörü ol­mak üzere, otomotiv yan sanayi ve makine teçhizat gibi çeşitli sektör­lerde finansman sağladık" dedi.

Şube ağlarının bulunduğu her alanda kurumsal, ticari ve KOBİ segmentinde bulunan tüm bölgelerde hizmet verdiklerini söyleyen Çelebioğlu, işlem yoğunluğunun üretim ve ihracat hacmine bağlı olarak sanayi bölgelerinde ağırlık gösterdiğini ifade etti.

Emtia fiyatlarına karşı ne yapıyorsunuz?

Müşterilerimizin kur, faiz ve emtia fiyatlarındaki dalgalanma­lardan zarar görmemesi için klasik döviz ve faiz türev ürünlerinin yanısıra emtia bazlı türev ürün­lerimizi özellikle mevcut piyasa koşullarında ihtiyacı olan müş­terilerimize sunuyoruz. Başta jet yakıtı, brent petrol, demir cevheri, alüminyum, fuel oil (low sulphure), fuel oil (high sulphure), motorin (Gas oil) gibi emtialar için farklı sektörlerden müşterileri­mizle hedging işlemleri gerçek­leştiriyoruz. Bu ürünlerin dışında da hemen hemen tüm metaller ve kimyasal maddeler için ürün sunabiliyoruz.

Geçen yıl sizin için nasıl bir yıldı?

Halen ağırlıklı açık hesap/ mal mukabili ihracat yapan müşteri­lerimiz için alacak tahsil riskini minimize etmek ve aynı zamanda ihracatçılarımızın işletme serma­yesi taleplerini karşılamak ama­cıyla farklı ürünler sunuyoruz. En önemlileri arasında ihracat fak­toring ve alacak sigortası/ alacak sigortalı alacakların finansmanı yer alıyor.
Son dönemde artan alacak tahsil riski bilinci ile özellikle bu iki üründe de talebin arttığını gözlemliyoruz. Sevk sonrasında alacakların belli bir oranında ön finansman sağlanması talebi destekledi. Bu kapsamda da 2015 yılında da ihracat faktoringi iş­lemlerinde ihracat hacimlerindeki büyümeye paralel olarak ciro ve müşteri artışı gerçekleştirdik.

Büyüme hedefiniz nedir?

Önümüzdeki dönemde de ihracat ve ihracatın finansmanı önceliklerimiz arasında. 2016 yılı içerisinde mevcut ihracat fakto­ringi işlemlerinde müşterileri­mizin gelişen ihtiyaçlarına odak­lanarak yaygınlaşmayı ve banka genelinde faktoring işlemlerinde faktoring alacakları, ciro, müş­teri adeti ve sözleşme sayısı olarak büyümeyi hedefliyoruz.
Müşteri portföyü olarak özellikle Ticari ve KOBİ seg­mentine odaklanmayı ve bu segmentlerde yaygınlaşmayı ve büyümeyi amaçlıyoruz. Bu müşteriler için oluştur­duğumuz ve müşte­rilerimizin gelişen ihtiyaçları doğ­rultusunda revize ettiğimiz ürün paketlerinde, ih­racat faktoringi ürünününe  de yer vererek avantajlı koşullar ile müşterilerimize sunmak ve gelişen ihtiyaçlarına göre büyümeyi hedefliyoruz.    

REKABETTE FARKLILIK ETKİN

2016'da neler olacak?

Değişen piyasa koşulları ve müşteri ihtiyaçları paralelinde mevcut uygulama ve ürünlerimizin geliştirilmesi için çalışmalarımız artarak devam ediyor. Akbank olarak dış ticaret ve dış ticaret finansmanı alanındaki bilgi ve tecrübelerimizi, teknolojik altyapımızın verdiği olanakların da desteğiyle; ihracatçı-ithalatçı firmalarımızı uluslararası rekabette fark yaratmalarını sağlayacak en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz.
Ülkemizin dünya ticaretinde lider ülkeler arasında yer almasına katkı sağlamak için ihracatçı firmalarımızın iş ortakları ve finansal danışmanları olarak konvansiyonel bankacılık ürünlerinin yanı sıra uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini artıracak hizmetler sunuyor, ihracatçılarımızı finansal ve operasyonel risklere karşı koruyacak ilave çözüm önerileri sağlıyoruz. Faktoring işlemleri ve Akbank'ın verdiği güvence ile, ülkemiz ihracatının yaklaşık yüzde 60'ını oluşturan mal mukabili/açık hesap ile çalışan ihracatçıların, alacak tahsil risklerini minimize ediyor, sevk sonrası finansman desteği sağlıyoruz. Bu kapsamda 1996 yılında Türkiye de ilk olarak Akbank ve Türk Eximbank arasında sigortalı alacakların finansmanına yönelik protokol sektörde örnek niteliğindedir. Ayrıca Akbank AG de ihracatçılarımızın özellikle Avrupa destinasyonlu satışlarına uygun maliyetli kaynak ile gayrikabilirücu iskonto hizmeti vererek destek olmaktadır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)