BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTED’li liderler, geleceğin liderlerine ilham verecek!----

TED’li liderler, geleceğin liderlerine ilham verecek!

TED’li liderler, geleceğin liderlerine ilham verecek!
20 Haziran 2016 - 16:52 www.finansgundem.com

Türk Eğitim Derneği (TED) ve eğitim teknolojileri şirketi Enocta, TED mezunu başarılı yöneticilerin deneyimlerini anlattığı “TED Leaders” projesi tanıtıldı

Türkiye’nin eğitim alanında en köklü sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim Derneği ve 100’ün üzerinde çalışanıyla 33 ülkede, 25 farklı sektörde faaliyet gösteren; 500’den fazla kurumsal müşteriye ve 2 milyondan fazla kullanıcıya hizmete veren Enocta, başlattıkları kurumsal işbirliği kapsamında geleceğin liderlerine destek oluyor. İnovasyondan girişimciliğe, yatırımdan teknolojiye, değişim ve liderlikten, takım çalışması ve öğrenmeye kadar 9 farklı konuda hazırlanan TED Leaders Liderlik Eğitim Paketi’ne destek veren isimler ise şöyle: Aclan Acar, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı; Ali Güven, Value Partners Management Consulting Genel Müdürü; Alp Özpamukçu, Koçtaş Genel Müdürü; Caner Dikici, TAB Gıda Genel Müdürü; Hakan Ateş, Denizbank Genel Müdürü; Hasan Süel, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yrd.; Oya Sener, Fiba Perakende Grubu Başkanı; Sani Şener, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı; Selçuk Pehlivanoğlu, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı; Ümran İnan, Koç Üniversitesi Rektörü; Yeşim Toduk, Amrop Türkiye Genel Müdürü; Yılmaz Yıldız, Zurich Sigorta Genel Müdürü. 

Hedef en az 50 çocuğa tam eğitim bursu sağlamak!

Çocukların olanaksızlıklar nedeniyle eğitimini sürdürememesi gibi problemlerin yaşanmadığı, eğitimde temel sorunlarını çözmüş bir ülkenin inşasını sağlamayı hedefleyen Türk Eğitim Derneği, bu hedef doğrultusunda başarılı fakat maddi olanakları kısıtlı öğrencilere Tam Eğitim Bursu veriyor. Türk Eğitim Derneği’nin Burs Fonu’ndan yararlanmaya hak kazanan öğrenciler TED Okulları'nda eğitim görüyorlar. Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu ile çocukların yalnızca eğitim masraflarını karşılamakla kalmıyor, burstan yararlanan tüm çocukların gelişimini eğitim hayatları boyunca takip ediyor ve barınmadan servise, kıyafetten cep harçlığına kadar tüm harcamalarını üstleniyor. TED Leaders projesi özelinde Türk Eğitim Derneği ve Enocta tarafından hayata geçirilen kurumsal işbirliği kapsamında, iki kurum e-öğrenme ve eğitim alanlarındaki güçlerini birleştirerek hem geleceğin liderlerine yol gösterecek bir eğitim paketi sunmayı, hem de daha çok çocuğun tam eğitim bursu alarak geleceğe güvenle bakmasını sağlamayı hedefledi. Bu projeyle ise, en az 50 çocuğun bursunun karşılanması hedefleniyor.

 Liderlerden 9 farklı alanda, ilham veren deneyimler

İş hayatının önde gelen yönetici ve liderlerinden her kademede profesyoneller için ilham verici mesajların yer aldığı TED Leaders videoları inovasyondan girişimciliğe, yatırımdan teknolojiye, değişim ve liderlikten, takım çalışması ve öğrenmeye kadar 9 farklı konuda hazırlandı. Projenin gelirinin tamamı Türk Eğitim Derneği’nin 10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye Kampanyası Burs Fonu’na aktarılacak ve böylece yeni TED’li liderlerin yetişmesine katkıda bulunulacak. Türk Eğitim Derneği ve Enocta’nın kurumsal işbirliği projesi olan TED Leaders Liderlik Eğitim Paketi’ne mobil cihazlar ile her yerden ve her zaman erişmek mümkün. 

20 Haziran’da, Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center’da gerçekleştirilen lansmanda açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu şunları söyledi: “Türk Eğitim Derneği 88 yıl önce bugün, bir ülkenin kaderini değiştirmek için kurulmuştur. Bugün hepimiz biliyoruz ki, bir ülkeyi kalkındırmak için eğitimde fırsat eşitliği ve adalet şarttır. Yoksul nüfus oranının hala yüksek olduğu ülkemizde adaletli bir eğitim sistemi sunabilmek çok daha önemli. Türk Eğitim Derneği bu noktadan hareketle, ülkemizde maddi yetersizlikler nedeniyle eğitimine gerektiği gibi devam edemeyen öğrencilere destek olmak için tam eğitim bursu vermektedir. Bir toplumun yetiştirdiği liderler, toplumu ileriye taşıyacak meşalelerdir. Ne mutlu ki geçtiğimiz yıllarda TED bursuyla eğitim gören değerli öğrencilerimizin bugün başarılı birer lider olduklarını büyük bir gururla görüyoruz. Türk Eğitim Derneği 88 yıllık macerasında yüzlerce lider yetiştirdi. Ülkemizdeki lider sayısı ne kadar artarsa, toplumdaki nitelikli liderler ne kadar çoğalırsa, ülkemiz o kadar ileriye gidecektir. Bugün bu amaç için yola çıkmış iki kurum olarak, önemli bir projeyle karşınızdayız. Aramızda, kendi alanlarında fark yaratmış ve bu farkı başkalarına da aktarabilmiş liderler var. Amacımız başarı hikayesi yazmış bu liderlerin sayısını artırmak ve bu projeyle en az 50 öğrencinin daha aydınlık bir geleceğe doğru yürümesine destek olabilmek. TED ailesinin kıymetli üyelerine ve Enocta’ya bu projeye destek verdikleri için tüm kalbimle teşekkür ediyorum.” 

TED Leaders projesinin nasıl doğduğunu ve hedeflerini anlatan Enocta Genel Müdürü Tijen Armağan ise şöyle konuştu: “Türkiye’de eğitim teknolojilerinin lider firması Enocta’nın Genel Müdürü, aynı zamanda da bir TED mezunu olarak,  ülkemizin eğitim alanında en köklü sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim Derneği ile kurumsal işbirliğimiz çerçevesinde TED Leaders projesini hayata geçirmekten büyük bir heyecan duyuyorum. Liderlik eğitimi iş dünyasının en temel ihtiyaçlarından ve Enocta’nın en fazla talep gören eğitim başlıklarından biri. TED Leaders projesi kapsamında, Türkiye’de iş dünyasına yön veren 13 TED’li liderin başarıya giden yolculuklarını aktardıkları Liderlik Eğitim Videoları Enocta kataloğunda satışa sunulacak ve projeden elde edilecek gelirin tamamı TED’in 10.000 Genç Meşale Burs Fonu’na aktaracak. Bu proje ile kurumlar bir yandan liderlik yolundaki kendi çalışanlarının ufkunu açarken, diğer yandan başarılı ancak maddi imkânları yetersiz çocukların üniversite sonuna kadar tam eğitim bursu almasına destek olacak. Enocta olarak hedefimiz bu projeyle yıl sonuna kadar en az 50 çocuğa burs sağlamaktır. TED Leaders Liderlik Eğitim Paketi’ne destek veren değerli liderlerimize projeye katkılarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)