BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB tenisi çok sevdi----

TEB tenisi çok sevdi

TEB tenisi çok sevdi
29 Ekim 2013 - 07:26 www.finansgundem.com

WTA Championships’in İstanbul serüveni bitti, TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil duygularını paylaştı

WTA Championships’in üç yıllık İstanbul serüveni bitti ama TEB’in aklı teniste kaldı. TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil, “WTA’ya sponsorluğun karşılığını fazlasıyla aldık. Şimdi teniste yine çok ilgi çekecek ve dünya çapında adından söz ettirecek bir turnuvayı nasıl buraya taşıyabiliriz, bakıyoruz” diyor.
Hürriyet gazatesinden Sefer Levent, izlenimlerini yazdı. İşte Civil'le aralarında geçen o diyalog...
SİNAN Erdem Spor Salonu’ndayız. Öğle saatlerinde yer yer görülen boşluklar ABD’nin tenisteki dev ismi Serana Williams ile Çinli Ni Li arasındaki final maçında tamamen doluyor. Her yaştan izleyicinin gözü pür dikkat kortta. TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil’e 3 yıllık WTA Championships İstanbul sponsorluklarını soruyorum. Varol Civil TEB Genel Müdürü iken BNP Paribas’ı nasıl ikna ettiğini anlatarak başlıyor söze: “Çok zor oldu. Çünkü sponsorluk bedelinin büyük kısmını BNP Paribas verdi.”
“Peki karşılığını aldınız mı” diyorum, yüzü gülüyor: “Karşılığını fazlasıyla aldık. Öncelikle bu çok önemli bir turnuva. Dünya çapında ses getiren bir iş. Bankanın bilinirliği açısından bizim için mükemmel bir iş oldu. Ama en önemlisi bu turnuva ve bir yerde TEB BNP Paribas ile Türkiye’de tenis daha çok bilinen ve ilgi gösterilen bir spor haline geldi. Bu turnuva sonrasında daha çok çocuğun tenise yöneldiğini görmek bizi gururlandırıyor.”

TEB’in ortağı BNP Paribas 1973 yılından bu yana tenise destek veriyor. BNP Paribas’ın tenisteki bu 40 yıllık tecrübesi TEB için de önemli bir kaynak. TEB 2011 yılından bu yana Tenis Federasyonu’nun da ana sponsoru.

‘TENİSİ ÇOK SEVDİK’

Son günlerde tüm mesaisini bu şampiyonaya ayırdığını anlatan Varol Civil, “Türkiye Tenis Federasyonu’nun ana sponsoru olarak Türkiye’de tenisi daha geniş kitlelere duyurmak, tenisi sokağa indirmek için çalışmalarımız TEB BNP Paribas WTA Championships’in dışında da ‘Tenisi çok sevdik’ sloganıyla sürdürüyoruz. Geçen yıl hayata geçirdiğimiz ve tüm Türkiye’de sokakları, meydanları birer korta dönüştürdüğümüz TEB ile Sokak Tenisi etkinliğini bu yıl da yeniledik. TEB Sokak Tenisi’ni turnuva boyunca Sinan Erdem’in önünde de düzenledik. Ünlü raket Caroline Wozniacki’nin  ilk vuruşu ile TEB BNP Paribas WTA Championships heyecanını sokağa taşıdık. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Sinan Erdem önündeki TEB Sokak Tenisi etkinliğini ziyaret ederek katılımcılarla maç yaptı” diyor.

Varol Civil’e bundan sonra teniste ne yapmak istediklerini de sordum. Bu işten o kadar memnun kalmışlar ki önümüzdeki dönemde Spor Bakanlığı ve Tenis Federasyonu ile birlikte önemli bir turnuvayı daha Türkiye’ye getirmeleri sürpriz olmayacak. Civil, “Artık bu sporla bir yerde özdeşleşmiş olduk. Ancak çıtayı çok yukarıya çıkardık. Buradan daha aşağıda bir iş olmaması lazım. Yine çok ilgi çekecek adından söz ettirecek bir turnuvayı nasıl buraya taşıyabiliriz, bakıyoruz” diyor.
Ben kadınların ardından turnuva arayışının daha çok erkek tenisçilere odaklandığını düşünüyorum. WTA Championships’in TEB’e katkısını yapılan araştırmalar da destekliyor. Şampiyonaya sponsor olan 10 marka var. TEB’in 2011’deki bilinirliği yüzde 80 iken bu bilinirlik 2013 yılına gelindiğinde yüzde 93’e çıkmış. Bu turnuvanın iyi şekilde değerlendirebildiğini ve markaya katkıya dönüştürebildiğini gösteriyor.

WTA araştırmasında başka ilginç sonuçlar da var. Online kullanıcıları arasında yapılan araştırmanın sonuçlarına göre; sorulara online yanıt verenlerin yüzde 90’ı bir şekilde tenise ilgi gösteriyor. Bu oran İngiltere’de yüzde 52. Sinan Erdem’de şampiyonayı izleyen 10 kişiden 2’si Marmara Bölgesi dışından gelmiş. 2012’de yurtdışından gelenlerin oranı yüzde 2’den 6’ya çıkmış. 2013’te daha da yükseldiği söyleniyor.

Türk yıldızlar için TEB teniste kulüpleşse

VAROL Civil konuşmamız sırasında tenisle TEB’in ilişkisinin devam edeceğini özellikle vurguladı. Tenis, Türkiye’de ilgi duyulan spor branşları arasında yüzde 10’luk barajı aşmış bir spor dalı. Yani futbol, basketbol ve voleyboldan sonraki Türkiye’de en çok ilgi gösterilen spor. Ancak çocukları tenise ilgi duyan aileleri bir süre sonra ciddi bir sorun bekliyor. Kurslarda yetişip profesyonel olma hayali kuran tenisçiler Türkiye’de ciddi kulüp sıkıntısı çekiyor. Lisanslı tenisçiler için sınırlı sayıda kulüp var. Üstelik bunların çoğunluğu da İstanbul olmak üzere büyük kentlerde. Bence TEB tenise verdiği desteği bir adım daha öteye götürüp Türkiye’ye yeni bir kulüp kazandırmalı. Efes, Vakıfbank, Eczacıbaşı, Arkas gibi kuruluşların basketbol ve voleybolda kulüpleşerek elde ettiği başarılar ortada. İyi hocaların kontrolünde dünya çapında yıldızlar çıkarmak için TEB gibi kuruluşların da teniste kulüpleşmesi işte bu açıdan çok önemli.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)