BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB KOBİ’lerin Endüstri 4.0 sürecine adaptasyonuna odaklandı ----

TEB KOBİ’lerin Endüstri 4.0 sürecine adaptasyonuna odaklandı

TEB KOBİ’lerin Endüstri 4.0 sürecine adaptasyonuna odaklandı
16 Mart 2018 - 15:50 www.finansgundem.com

Boz: TEB olarak Danışman Banka’ anlayışımızla KOBİ’lerin büyümesine ve rekabette öne çıkmasına destek olacağız

WIN Euroasia Fuarı kapsamında düzenlenen Endüstri 4.0 paneli açılışında konuşan TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, TEB olarak dört gün sürecek fuara katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Yaşanan küresel rekabet ortamında, firmaların dijital dönüşüme hızla ayak uydurması gerektiğini vurgulayan Boz, “Üretime dayalı sistemden verimliliğe dayalı yeni bir sisteme doğru hızla yol alıyoruz. Rekabetin de artmasıyla üretim dünyasında on yıllardır kabul görmüş kurallar değişiyor. Rekabet üstünlüğü elde etmek için işlerimize teknolojiyi entegre etmemiz şart. Gelişen teknolojiyle birlikte sanayinin de dijitalleştiği günümüzde, KOBİ’lerimizin de küresel rekabet içerisinde yer alabilmesi için yaşanan dijital dönüşüme ayak uydurması ve Endüstri 4.0 sürecine başarıyla adapte olması gerekiyor” diye konuştu.

 Banka olarak, KOBİ’lerin Endüstri 4.0 sürecine adapte olabilmesi için pek çok çalışma yaptıklarını hatırlatan Boz, KOBİ’lerin rekabetçiliği için çalışmaya devam edeceklerini ve WIN Eurosia gibi fuarların özellikle gelinen noktayı test edebilmek adına büyük önem taşıdığını ifade etti. Boz, “Son birkaç yıldır ‘Danışman Banka’ anlayışımızla, KOBİ’lerin büyümesine ve rekabette öne çıkmasına destek olma amacıyla sunduğumuz hizmetlerimizi, Endüstri 4.0 sürecinde KOBİ’lerimizin teknolojik dönüşümüne de rehberlik edecek formata dönüştürmenin altyapısını hazırladık. KOBİ’lerimizin Endüstri 4.0 sürecine adapte olabilmesine yardımcı olmak amacıyla il il gezerek TEB KOBİ Akademi Endüstri 4.0 Buluşmaları düzenliyoruz. Büyük şehirlerimizde düzenlemeye başladığımız buluşmalarımızı üretimin kalbinin attığı sanayi bölgelerine de taşımaya başladık. KOBİ’lerimizin bu konudaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik farkındalık sağlama amaçlı TEB KOBİ Akademi Endüstri 4.0 Buluşmaları ile şimdiye kadar 6 ilde 2000’den fazla iş insanına farkındalık kazandırdık.” dedi.

 Dijitalleşme KOBİ’ler için olmazsa olmaz

Turgut Boz, önümüzdeki dönemde KOBİ’lerin dikkat etmesi gereken en önemli trend olarak dijitalleşmeyi gördüklerini ve bu sürecin hızla ilerlemesi için banka olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Fuar boyunca, şimdiye kadar KOBİ’leri dijital dönüşüme hazırlamak amacıyla sunulan teorik bilgilerin deneyime dönüşmesini gözlemleme fırsatı bulacaklarına dikkat çeken Boz, “Dört gün boyunca imalat sanayinin kalbinin atacağı bu fuarda, 6 farklı sektör çatısı altında çok yönlü olarak sanayinin dijitalleşmesini konuşacağız. Aynı zamanda KOBİ’lerimiz kafalarındaki birçok soruya bu platformda cevap bulma fırsatı yakalayacak. Burada deneyimleyecekleri dijital sistemlerle yapılan üretimin simülasyonlar, robot çalışanlar gibi pek çok teknolojiyle bilgilerini geliştirebilecekler. Dijitalleşme sürecini başarıyla tamamlamış kurumların deneyimlerini bizzat dinleme şansı yakalayacaklar” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)