BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"TCMB politika faizini artırmaz"----

"TCMB politika faizini artırmaz"

TCMB politika faizini artırmaz
08 Haziran 2017 - 13:34 www.finansgundem.com

Politika faizinde yukarı yönlü bir değişiklik yapmanın TCMB'nin piyasa yönlendirmesini kırabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Ertem, bunun olacağını düşünmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Merkez Bankası'nın 15 Haziran'da vereceği faiz kararını yorumladı ve gündemdeki ekonomiye ilişkin konuları değerlendirdi.

"Politika faizindeki duruş, TCMB'nin faizler konusunda Türkiye için bir beklentisi ve işaret ettiği bir yöndür" diyen Ertem, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, "TCMB, GLP'den fonlama yapıyor, bu işlem durumun geçici olduğuna işaret ediyor. Politika faizinde yukarı yönlü bir değişiklik bankanın piyasa yönlendirmesini kıralabilir, ben bunu olacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Bu yıl büyümenin yüzde 5'i bulabileceğini bildiren Ertem, "Hiçbir siyasetçi yüzde 4-4.5 büyümeden memnun olduğunu söylememeli" şeklinde konuştu.

Sanayi üretiminin baz etkisi ve kredi garantileriyle yükseldiğini belirten Cemil Ertem, kredi garantisinin veriler üzerinde etkisinin devam edeceğini ifade etti. Ertem, "Sanayicinin temel sorunu finansmana erişmek ve yüksek faiz oranları olduğunu görüyoruz. Sanayideki kârlılığı artırmak için verimliliği artırmak ve finansmana erişimi kolaylaştırmak lazım" dedi.

'Bölgede yatırımlar durmaz'

Körfez'deki krizi değerlendiren Ertem şunları söyledi: "Katar'a operasyon, çöken petrol-dolar sistemi ile ilgili. Bölgedeki yatırımların duracağını düşünmüyorum"

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)