BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB döviz satım ihalesi açmadı----

TCMB döviz satım ihalesi açmadı

TCMB döviz satım ihalesi açmadı
02 Mayıs 2016 - 17:11 www.finansgundem.com

TCMB haftanın ilk gününde de döviz satım ihalesi açmamaya devam etti

Merkez Bankası haftanın ilk gününde de döviz satım ihalesi açmadı. Merkez, geçtiğimiz hafta Perşembe ve Cuma günleri de döviz satım ihalesi açmayarak rezervlerin korunması yönünde adım atmıştı.

Analistler, bankanın bu adımı Türk Lirası'nın güçlenmesi ve yabancı fon girişlerinin devam etmesi dolayısıyla rezervleri düşünerek attığını belirtmişti.

Geçen yıl Ağustos ortasından 25 Şubat'a kadar 60 milyon dolar ya da civarında döviz satışı gerçekleştiren TCMB, söz konusu tarihten sonra tutarı 30 milyon dolara, Mart sonunda ise 20 milyon dolara çekmişti.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, ilk toplantısında bankanın döviz rezervleri ile ilgili olarak, "Rezervlerimizin tamamı kullanılabilir rezervler olduğundan brüt rezervlerimizin dikkate alınması daha sağlıklı olur.

Orta vadede rezerv biriktirme niyetindeyiz. BOTAŞ'a sağladığımız rezervin de petrole bağlı olrak kademeli azalmasını bekliyoruz." değerlendirmesini yapmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)