BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTBB'den önemli mevduat açıklaması----

TBB'den önemli mevduat açıklaması

TBB'den önemli mevduat açıklaması
11 Temmuz 2017 - 12:45 www.finansgundem.com

Türkiye Bankalar Birliği, 50 bin faiz avcısı mudiye ilişkin yapılan haberle ilgili açıklama yaptı

Türkiye Bankalar Birliği(TBB), basında yer alan 'faizi 50 bin avcı mudi indirecek' yönündeki haberde bahsedilen mudilere yönelik bir uygulama olmadığını ve bu yönde bir yaklaşımın da doğru olmayacağını açıkladı.
TBB'den yapılan açıklamada, "Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli başkanlığında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı, mevduat ve katılım bankalarının genel müdürleri ile 7 Temmuz 2017 tarihinde yapılan toplantıya ilişkin olarak, bir gazetede “faizi 50 bin avcı mudi indirecek” başlığıyla yer alan haber, yanlış anlaşılmalara neden olabilecek yorum ve değerlendirmeler içermektedir." denildi.

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Toplantıda dünya ve Türkiye ekonomisi ile bankacılık sektöründeki gelişmeler görüşülmüş ve değerlendirilmiştir. Görüşülen konulardan biri, bankacılık sektöründeki kaynak ve aracılık maliyetinin seyrine ilişkin olmuştur. Kaynak maliyeti ve kredi faizlerini etkileyen faktörlerin sektöre, yatırımlara ve büyümeye olan etkileri konusunda kapsamlı görüş alışverişinde bulunulmuştur. Büyümenin sürdürülmesinde tasarrufların artırılması ve verimli kullanılmasının önemi üzerinde durulmuştur.
Toplantıda ekonomik realiteyle bağdaşmayan, piyasa mekanizmasıyla çelişen, rekabeti bozacak nitelikte hiçbir değerlendirme ve yorum yapılmamış, haberdeki ifadeleri çağrıştıracak içerikte bir konuşma kesinlikle olmamıştır. Haberde bahsedilen mudilere yönelik bir uygulama yoktur ve bu yönde bir yaklaşım da doğru olmayacaktır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)