BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTaşınır Rehni Kanunu esnafın derdine çare olacak----

Taşınır Rehni Kanunu esnafın derdine çare olacak

Taşınır Rehni Kanunu esnafın derdine çare olacak
28 Ekim 2016 - 15:55 www.finansgundem.com

İstanbul Tüccarlar Kulübü Başkanı İlker Önel, 1 Ocak 2017 itibariyle yürürlüğe girecek olan 'Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu'nun esnafın ve tüccarın derdine çare olacağını söyledi

İstanbul Tüccarlar Kulübü Derneği'nin 26 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilen aylık olağan toplantısında konuşan İstanbul Tüccarlar Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı İlker Önel, TBMM'de kabul edilen ve 1 Ocak 2017 itibariyle yürürlüğe girecek olan 'Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu'nun esnafın ve tüccarın derdine çare olacağını söyledi.

Kanunla ilgili değerlendirmelerde bulunan Önel, önemli bir reformun hayata geçirileceğinin altını çizdi. Kanunla birlikte kredi kullanacak KOBİ'lerin taşınır varlıklarını teminat olarak gösterilebileceğine dikkat çeken Önel "1 Ocak 2017'den itibaren yürürlüğe girecek kanunla, banka ve benzeri finans kurumlarından kredi alınırken, taşınır varlıklar teminat olarak gösterilebilecek.

Bundan böyle özellikle bizim gibi tüccar, esnaf, serbest meslek erbabı ve çiftçilerin stokları, makine ekipmanı, alacakları, patentleri, lisansları, araç ve plakaları teminata konu olabilecek. KOBİ'lerin finansmana erişimdeki zorlukları göz önünde bulundurulduğunda bu uygulamanın bizleri oldukça rahatlatacağını düşünüyoruz.

En azından piyasada nakit sıkışıklığı yaşayan esnaf ve tüccarın derdine çare olacağını söyleyebiliriz. Bu kanunla; kredi kullanan işletmenin tüm malvarlığına rehin konulması uygulaması sona ermiş olacak.

Sadece ihtiyaç kadar taşınır rehnedileceğinden borcu olan işletme, faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Bu da; işletmenin borcunu ödemesi için gerekli olan üretimi sürdürmesini ve varlığının devamını sağlayacak" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)