BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaşeron işçinin 'yıllık izin' hakkına güvence----

Taşeron işçinin 'yıllık izin' hakkına güvence

Taşeron işçinin 'yıllık  izin' hakkına güvence
19 Ağustos 2017 - 08:15 www.finansgundem.com

İşçinin izin hakkı, taşeron şirketin hizmet verdiği kurum tarafından takip edilecek. Bu kapsamda taşeron şirketten hizmet alan kurum, izin süresinin tamamını kullandırmakla yükümlü olacak.

Taşeron işçilerin yıllık izin haklarına güvence geldi. Bundan böyle taşeron firmalara bağlı çalışanların izin hakları, asıl işveren (taşeron şirketin hizmet verdiği kurum) tarafından takip edilecek. Hükümet bir yandan taşeron işçilerin özlük haklarının güçlendirilmesi ve beli şartlar altında kadroya geçirilmesi konusunda yoğun mesai harcarken, diğer yandan yıllık izinlerin güvence altına alınacağı yeni bir düzenlemeye imza attı.

Doruk Çakar'ın Akşam'daki haberine göre bu kapsamda Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yer alan ‘Yıllık Ücretsiz İzin Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına dair Yönetmelik’le taşeron çalışanların yıllık izin günleri, şirketin hizmet verdiği kurumun güvencesi altına alındı. Değişikliğe göre taşeronların yıllık izin süreleri, çalıştıkları kurumdaki uygulamalar esas alınarak hesaplanacak. 

Asıl içveren, taşeron çalışanların izinlerini kullanıp kullanmadığını kontrol etmekle yükümlü olacak. Taşeron firma da işçilerin yasal izinlerini kullandırmakla sorumlu olacak ve bununla ilgili kayıtları asıl işverene bildirecek. Düzenlemeyle madencilerin yıllık izin sürelerinde de dört günlük artışa gidildi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hak19 Ağustos 2017 15:06

    He tabi adam izinsiz çalışıyor. Kagıda izinli gösteriyorlar çokmu zor bişe hele bişe de işinden olursun.