BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTansu Çiller'in sattığı yata el konuldu----

Tansu Çiller'in sattığı yata el konuldu

Tansu Çiller'in sattığı yata el konuldu
01 Ekim 2016 - 12:16 www.finansgundem.com

Tansu Çiller'in Başbakan olduğu dönemde kullandığı ve Çiller Ailesi tarafından 5 yıl önce satılan yata el konuldu

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde, geçen pazar günü güvenlik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Tansu Çiller’in Başbakan olduğu dönemde kullandığı ve Çiller Ailesi tarafından 5 yıl önce satılan yatta yakalanan yabancı uyruklu 134 kaçak, işlemlerin ardından memleketlerine gönderildi. Kaçakçılıkta kullanılan ’President’ yatı ile 4 minibüs ve 2 otomobile el konuldu.

Bandırma İlçesi’nde Dutlimanı Kırsal Mahallesi açıklarında geçen hafta pazar günü, devriye görevi yapan Sahil Güvenlik botu, geçen pazar sabahı ’President’ adlı motor yatta yanlarında çocukların da bulunduğu Irak, Suriye ve Afganistan uyruklu 134 kişiyi yakaladı. Kaçakların bindiği hızlı ve manevra yeteneği yüksek olan 1987 model Tayvan yapımı, 19 metrelik 650 beygir gücündeki çift motorlu yatın ise eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in kullandığını ve Çiller ailesinin daha sonra bu yatı 5 yıl önce sattığı ortaya çıkmıştı. Kaçaklardan 20 çocuk ve 12 kadın Erdek’teki bir otele yerleştirilirken, erkekler ise Bandırma Fen Lisesi Spor Salonu’na götürüldü.

Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, kadınların ve çocukların kaldığı denize sıfır otelde, sığınmacıları ziyaret ederek, çocuklara oyuncak hediye etti. Otelde kalan çocuk ve kadınlar daha sonra Fen Lisesi spor salonunda kalan erkeklerin yanına getirildi. İlk kez çocuk ve eşlerini gören sığınmacılar duygusal anlar yaşadı.Yapılan işlemlerin ardından kaçaklar memleketlerine gönderildi.

Bu arada yürütülen soruşturma kapsamında insan kaçakçılığına karışan T.S. (35), E.P. (38), E.K. (35) ile bu kişileri araçlarla ilçeye getiren O.Y. (37), İ.D. (33),Ö. (43) ve M.Ş. (22), emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaçakçılıkta kullanıldığı tespit edilen Tansu Çiller’in eski yatı ile 4 minibüs ve 2 otomobile ise el konuldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)