BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringTahviller ödenemedi, Analiz Faktoring faaliyetini durdurdu----

Tahviller ödenemedi, Analiz Faktoring faaliyetini durdurdu

Tahviller ödenemedi, Analiz Faktoring faaliyetini durdurdu
15 Kasım 2018 - 18:16 www.finansgundem.com

Türk finans sektörü bir ilke sahne oldu. Türkiye’de ilk kez bir faktoring şirketi faaliyetlerini durdurdu. Gerekçe: 125 milyon tutarındaki tahvil karşılıklarını ödeyememe…

FINANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Türkiye’nin ilk ihraççılarından biri olarak öne çıkan Analiz Faktoring, bu kez de sektörde faaliyetlerini durduran ilk şirket olarak kayıtlara geçti. Analiz Faktoring’in yaklaşık 125 milyon TL tutarındaki tahvil borçlarını ödeyemediği ve büyük bir mağduriyete neden olduğu ortaya çıktı.

FAALİYETLER DURDURULDU

Türkish Yatırım’ın aracılık ettiği ihraçta, cazip faiz oranlarıyla, nitelikli ve kurumsal yatırımcılara tahvil satışı gerçekleştiren Analiz Faktoring bir süredir kupon ödemelerini gerçekleştiremeyince faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Analiz Faktoring’in içine düştüğü sıkıntılı duruma karşılık, kulislerde dolaşan “Toplanan paralar faktoring hizmetlerinde kullanılmamış. Anadolu’da inşaat aşamasındaki bir AVM’ye en az 60-70 milyon TL yatırılmış” iddiaları çok dikkat çekti. Ayrıca, mali tabloda gözükmediği için büyük kaybın anlaşılmadığı ileri sürüldü.

MALİ KOORDİNATÖR FİNANS GÜNDEM’E KONUŞTU

Finansgundem.com’un telefonla ulaştığı Analiz Faktoring Mali İşler Koordinatörü Hayri Özdil, finansal bir darboğaza girildiğini, tahvil  kupon ödemelerinin yapılamadığını, faaliyetlerin bu nedenle askıya alındığını söyledi.

“ALICILARLA TEK TEK GÖRÜŞÜYORUZ”

Özdil, Finansgundem.com’a yaptığı açıklamada borç yapılandırma çalışması içinde olduklarını belirterek, “Aracı kurumlar ve müşterilerle tek tek görüşüyoruz.  Bir ödeme planı hazırlamak istiyoruz. Süreç devam ediyor. Kabul edilmesi durumunda borçlar ödendikten sonra yeniden faaliyete başlayacağız” dedi.

AVM’YE PARA YATIRILMIŞ

Özdil, söylentilerle ilgili olarak da iddia konusu AVM’ye para yatırıldığını doğruladı ancak bir rakam vermekten kaçındı.

Faktoring dünyasında yaşanan şok gelişmenin sektörü nasıl etkileyeceği önümüzdeki günlerde kendini gösterecek.

YORUMLAR (40)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ensar Ekşi16 Eylül 2020 16:46

    Analiz faktoring ile ilgili son gelişmelerden haberi olan değerli yatırımcılar görüşlerini paylaşabilir mi? Saygılar

  • Ensar Ekşi15 Nisan 2020 13:05

    Analiz Faktoring yöneticileri de aftan yararlanacaklar mı acaba? Bizlere gülüp, yeni planlar yapacaklar mı? Saygılar

  • Ensar Ekşi16 Ocak 2019 12:59

    Para yatıranların akibeti İhlas Finans gibi mi olacak dersiniz?

  • Gürbüz uzunkaya28 Aralık 2018 18:34

    Bu mağdurlar ne yaparsa yapsınlar yatırdıkları parayı ancak  çok geç alabilirler. Burda sabır göstermelerini ve sükunetle karşılamalarını ve de taşkınlık yapmadan kırıp dökmeden beklemelerini tavsiye ediyorum. Böylelikle anaparalarının kendilerine kazançlı bir şekilde döneceklerini tahmin ediyorum. Ya sabır diliyorum !!

  • Makbule Nadideoğlu28 Aralık 2018 18:28

    Analiz factoringe para yatırdılar avuçlarını yaladılar. Devlette kefil olduğu şirketin arkasında durmadı

  • Ali Düzer28 Aralık 2018 18:25

    Bu milletin sesini duyan yok mu?

  • Özdal kızıldaş30 Kasım 2018 13:03

    Devlet denen çilekeşi,tarikatlar,cemaatlar,siyasi menfaat çeteleri ele geçirmiş.böyle bir çirkef kirliliğinde denetleyicileri kim denetleyecek?bir ülke halkına açıktan yapılan ihanet bu olsa gerek.....!

  • burak yiğit20 Kasım 2018 09:42

    Bu topluma gelen vuruyor giden vuruyor. Kimi çiflikbank,kaşarbank,arsa bank veya saadet zinciri ile illegal yollarla kimi de çok ilginç legal yollarla. Peki bu legal yolların denetleyicileri yok mu. Yoksa sermaye piyasası da bomboş bir arsa gibimi. Yani isteyen istediğini mağdur edebilir mi. Bu sorun artık bir prestij meselesine döndü. Nasıl oluyorda resmi yollardan faktoring iznini alarak denetlenmeden tahvil çıkarıp insanlar mağdur ediliyor.Ortada bir mağduriyet söz konusu ise demek ki birileri veya kurumlar görevlerini tam anlamıyla yapmıyorlar veya isteyerek yapmıyorlar.Başka lama cimi yok.Bir tarafta sevinen azınlık diğer tarafta üzülen çoğunluk.Adalet bu olsa gerek o zaman.Bravoooo...

  • Kemal Erdem19 Kasım 2018 20:29

    Bu şirketler denetlenemiyor mu, nasıl not alıyorlar, yatırımcı neden mağdur edılıyor, SPK neden gorevını yapmıyor, bu kaçıncı

  • Ege bölgesinden gelen öfke19 Kasım 2018 08:12

    Protokol imza sırasında tanıştığım 4 arkadaş ve kendim adına paylaştığım bu yorumda bizlerde mağduruz. çok öfkeliyiz oyuna getirildik.Öfkemiz aile yaşamımıza bile sirayet etti.Bizim suçumuz nedir.Bize sundukları protokolde borca karşı verdikleri teminat bile anaparayı karşılamıyor.73 adet senet vermişler vade 2025 yılına kadar uzatmışlar.Birde firma KAP ta diyor ki borcun en kısa zamanda ödenmek üzere yapılandırılması.Bumu en kısa zaman 2025 yılı..mağduruz kendimizi çok zor tutuyoruz başımızın belaya girmesinden korkuyoruz.Çünkü karşı tarafta iyi niyet olmadığını biliyoruz.Artık bir şekilde ilgililerin gerekirse protokolü bile okuyup öyle hareket etmelerini bekliyoruz.Bir an evvel mağduriyetliğimizin bitirilmesini ilgili devlet kurumlarından talep ediyoruz. Öfkemiz zaman geçtikçe çığ gibi büyüyor.

  • Sunar met31 Mart 2023 11:50

    Merhabalar, bi de analiz faktoring mağduruyuz tarafıma ulaşmanız mümkün müdür? [email protected]

  • Analiz Alacaklıları18 Kasım 2018 21:24

    23 Kasım 2018 Cuma günü Bilek Hotel Adres:Sultan Selim Mah. Eski Büyükdere Caddesi No:33/A 4.Levent İstanbul adresinde saat 14:30 -17:00 arası Analiz Faktoring ve Alacaklılar arasında protokol toplantısı yapılacaktır.Analiz Faktoring Alacaklıları örgütlenmiş olup bütün alacaklıları bu toplantıda bekliyoruz. Lütfen bu mesajı okuyan çevresinde Analiz Faktoring alacaklılarına bilgi versin.Bir olalım beraber olalım güçlü olalım.Herkesi toplantıya bekliyoruz..

  • Suna met31 Mart 2023 11:51

    Merhabalar ben de mağdurum, tarafıma ulaşmanız mümkün müdür? [email protected]

  • Emine Demir18 Kasım 2018 19:47

    Finans sektöründe çalışan biri olarak bu haberi duyunca şok oldum. Faktoring firması nasıl nakit para sıkıntısına girer anlamış değilim. Bu firmalar bankalarla bir şekilde kol koladır. Meslekleri gereği her iki sektörde de bol nakit para vardır.Çünkü işleri yalnızca para ile yürütürler. Ortada mal yoktur.Para alır ve satarlar aynı döviz büfeleri gibi.Bu firmanın açıklamaları pek inandırıcı gelmedi. Ya başka bir sorun var onu gizlemek için nakit sıkışıklığı bahane ediliyor gibime geliyor.Birde işin başka tarafı aksiliğe bakın ki tahvil piyasasından hemde nitelikli ve kurumsal yatırımcılara tahvil satılarak 125 milyonu kasalarına koyduktan hemen sonra bu olayın olması çok vahim. Bu işi BDDK ve SPK nin incelemeleri sonunda hemen ortaya çıkacaktır.İşte böyle olayların olmaması için yatırımcıların ürkütülmemesi ve güven olayının sarsılmaması için devletin ilgili birimlerinin yatırımcıların yanında olması ve bu sorunun hemen çözülmesi gerekmektedir.

  • gülşah şhn18 Kasım 2018 16:48

    Anaokulu öğretmeniyim bu bilgi çağında yukarıdaki geçen haberiçeriğine benim öğrencilerim bile inanmaz.sebebi de yalnızca iştigal konusu para alıp satma işi olan bir faktöring şirketi hele hele 125 milyonu bi sekilde piyasadan topladıktan hemen sonra nakit krizine giriyor ise sizce bu hikayeye kim inanr.insanları mağdur etmek bu kadar kolay mı nasıl bir vicdan işin en acıklı yanı bu firmainsanları mağdur ederken bu firmaları denetlmek ve yaptrım uygulamakla görevli devlet kurumları ne yapıyor.yapanın yanına kar kalıyorsa sermaye piyasalarında yatırımcıyı bu devlt nerden bulcak.bu konuyla ilgili devlet kurumlarından seyretmek yerine eyleme geçmelerini bekler mağdurlar. :'(

  • filozof18 Kasım 2018 13:56

    Tek öğrenmek istediğim konu bu firma bu kadar rahat hareket edebilme hakkını nereden elde ediyor.Sermaye piyasasında bu kadar büyük boşluklar mı var ki yetkili makamlar bile bir şey yapamıyor.Yapıyorsa sonuç ortada insanların mağduriyetliği devam ediyor.El insaf.

  • Zeynep Bayraktar18 Kasım 2018 10:42

    Faktoring firması mesleği gereği yalnızca para alır vesatar.Başka iş kolları gibi imalat yapıp stoklayıp sonra pazarlamaya çalışmaz.Bu mantıkla düşünecek olursak üstüne birde tahvil piyasasına girip 125 milyon topolayan bir şirketin para sıkışlığına girme bahanesine yalnızcakargalar güler.Peki size sorum topladığınuız 125 milyonu nereye harcadınızda paranız bitti.Oldu o zaman bir defa daha tahvil çıkarın bir 125 milyon daha toplayın o zaman.Olay resmen şaka gibi.Faktoring firmaları ile hangi devlet kurumları ilgileniyorsa buyrun göreve.Bir tarafta mağdur yatırımcılar bir tarafta hikayeciler.

  • CEVDET BAĞCI18 Kasım 2018 08:38

    FİNANSAL PİYASALARIN GÜVENLİ İSTİKRARLI HER TÜRLÜ MANİPÜLASYONDAN ARINDIRILMIŞ YATIRIMCILARI KOLLAYAN RANDIMANLI ÇALIŞMASININ ORTAMINI İLGİLİ DEVLET KURUMLARI SAĞLAR. YUKARIDAKİ HABER ACI BİR GERÇEĞİ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR.SİSTEMDE BİR BOŞLUK YARATIRSANIZ BİRİLERİ HEMEN ONU DOLDURMAYA ÇALIŞIYOR.FAKTORİNG FİRMALARI DA AYNI BANKALAR GİBİ İŞ HAYATINA KATKI VE DESTEK SAĞLAYAN NAKİTİ BOL OLAN FİRMALARDIR.BANKALARDAN TEK FARKI UYGULADIKLARI FAİZ ORANI BANKALARA GÖRE BİRAZ DAHA FAZLADIR.FAKTORİNG FİRMALARININ BANKALAR GİBİ ÇOK ŞUBELİ VE ÇOK PERSONELLİ BİR ORTAMLARI YOKTUR.TAKDİR EDERSİNİZKİ MASRAFLARI DA BANKALAR GİBİ ÇOK DEĞİLDİR.BU FİRMA NASIL OLUYOR DA BAHSİ GEÇEN RAKAMI TAHVİLLER İLE KENDİ BÜNYESİNE SAĞLADIKTAN SONRA FİNANSAL DARBOĞAZA GİRİLDİĞİNİ SÖYLEYEREK YATIRIMCILARI MAĞDUR EDİYOR.TAM DETAYLI BİR AÇIKLAMA GELMEDİKTEN SONRA BU FİRMANIN NİYETİNİN İYİ OLMADIĞI ANLAŞILIYOR.HELE BİRDE PARANIN AVM İNŞAATINA AKTARILDIĞI GERÇEĞİ VAR.BU İŞLEM NİZAMİMİ YAPILMIŞTIR YOKSA GAYRİ NİZAMİMİ.

  • ozan koç18 Kasım 2018 08:01

    Faktoring firması nasıl finansal darboğaza girer bana aklı selim bir kişi detaylı olarak anlatabilirmi. Hele hele piyasadan 125 milyonu topladıktan sonra. Haydaaaaa arkadaşlar bu tez fizik kuralına aykırı bir kere.Ne masrafları olmuşta bu 125 milyonu oraya aktarmışlar da yine para bitmiş. Bu tez hikayeden öteye geçemez.Bu masala kendileri inanıyorlarsa inansınlar ama bu bilgi çağında bu olay komediden öteye geçemez.Yani yemezler.İlgili devlet kurumları bu sorunu yani komediyi çözer.Masal tutmadı yani? Bu işte kötü niyet var bence........

  • Hakkı Göral17 Kasım 2018 21:02

    60 tane faktoring firması bu şirket yüzünden zora düştü.Dahası finansman bonosu ihraç eden tüm özel sektör şirketleri yeni ihraç gerçekleştirirken acabalarla karşı karşıya kaldı...Bu durum da Özel sektör tahvillerin faizlerinin olmadık seviyelerde gerçekleşmesine neden oluyor.Bankalar max 24-25 bandında para toplarken öst'ler(faktoringleri söylemiyorum bile) 30 altında maalesef ihraca çıkamıyor vadelerde 2 yıllıktan 2 aylığa kadar düştü.Haber duyuldukça şirketler daha zor duruma düşecek likitide probmi artacaktır.Peki devlet analiz faktoring'in ortakları için ne yapıyor??Pazarda limon fiyatı artmış mı diye bakacağına piyasayı 125 milyon tokat atmış bir finansal kuruluşun ortaklarına işlem başlatılması gerekmez mi?Bu olmadan piyasaya güven nasıl sağlanıp payasaların sağlıklı bir şekie çalışması sağlanacak?Bu kara lekenin derhal temizlenmesi gerekiyor.Yoksa daha çok canlar yanacak...

  • murat şimşek17 Kasım 2018 19:31

    Bu ülkede bir ilk daha yaşandı. Faktoring firmalarından biri nakit paraya sıkıştım bestesi ile tüm müzik listelerini alt üst etti. Finans işi ile ilgilenen firmalarda bile para bittiğine göre arkadaş bu tedavülde dolaşımda olan paralar nerede ve kimin cebinde.En iyisi bu ülkede parayı komple yasaklayalım.Hayatımızda para denen zehir olmasın. Zaten para ile saadet olmazmış sahiden de olmadı.Bakalım bu beste daha kaç hafta daha listenin birinci sırasında birinciliğini koruyacak. Gurup adı Analiz faktoring şarkı adı nakite sıkıştım..................... :D :o) :D :o) :D :o) :D :o) :D :| :D

  • Tekin Yıldırım17 Kasım 2018 19:19

    Factoring firmalarının halka kar amaçlı sunduğu tahvillerin oranlarının yüksekliği nedeniyle topladıkları paraları başka amaçla kullandıklarını düşünüyorum. Örnek verecek olursak düşük kurdan dolar alıp yükseldiğinde satıp aradaki karı kendi ceplerine indirmektir. Bankaların bu tür factoring şirketlerinin kağıtlarını ne olursa olsun satmaları yasaklanmalıdır. İvedilikle factoring şirketleri hiç bir bankadan kredi kulllandıttırılmamalıdır. Varsa kendi öz sermayeleriyle yapmalarında bir beis yoktur. Halkımız da 3-4 puan yüksek diye bunlara meyil etmemeli. Birçok insanın bilmeden imzaladığı kağıtların sanki banka tarafından tahvil senediymiş gibi imzalamaları hüzün vericidir. Temennim odur ki devletimiz tarafından tamamiyle yasaklanmasıdır.

  • hukuk adamı17 Kasım 2018 17:35

    Haberde geçen olay bire bir doğru ise bu firmayı hukuk önünde zor günler bekliyor. Tahvil çıkarıp parayı topladıktan sonra zamanı gelince yatırımcılara karşı yükümlülüklerini yerine getirmemek ve yatırımcıların paralarına el koymak, toplanan parayı amacı dışında kullanmak ve nitelikli dolandırıcılık suçu. Yatırımcılarla bir an evvel görüşülüp bir protokol yapılıp ve borcun en kısa sürede ödenmek üzere borç yapılandırılması hazırlanmazsa olay çok ciddi bir duruma ulaşır. Hukuk önünde çok zor bir sınav bekler bu firmayı. Aynı zamanda hem kendi firmalarına hem de bulundukları sektöre verecekleri telafi edilemeyecek olan zararları çok iyi düşünmek zorundalar. Tabiiki yapılacak protokole yatırımcıları tatmin ederek katılımı yüksek tutmak zorundalar. Benden söylemesi demedi demeyin.

  • vedat can17 Kasım 2018 16:12

    hani ekonomi iyiye gidiyordu düşünün bir kere faktoring firması bile borcunu ödeyemiyor ise yanmışız beyler bayanlar

  • Kenan PARS17 Kasım 2018 15:57

    iykice param yok ne bu yahu entrikalar

  • ayşe öncü17 Kasım 2018 15:19

    ülkemizde finans sistemi çok hassas ayarlar üzerine kurulmuştur. Olabilecek olumsuz gelişmeler tüm sistemi bir şekilde etkiler ve yatırımcıları ürkütür. Bu konu bireysel veya tek başına kurumsal hata olarak görülmemeli. Tabiiki ilgili devlet kurumları devreye girmiştir veya girmek üzeredir. Bu firma zannediyorum ki en kısa zamanda sorunları halledecek mağdurların mağduriyetini bir an evvel giderecektir. En azından gidermek zorundadır. Konu gerçekten çok hassas ve ivedi olarak çözüm beklemektedir. Anladığım kadarı ile firma faaliyetine devam etmektedir. Bulunduğu sektörü de göz önünde tutarak sağlıklı karar vereceği kanaatindeyim.

  • FAKTORİNG CAMİASI KIZGIN17 Kasım 2018 14:26

    FAKTORİNG SEKTÖRÜNÜN BÜYÜK FİRMALARINDAN BİRİNDE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLİK YAPMAKTAYIM. BU HABERDE BAHSE KONUYU 1,5 - 2 AYDAN BERİ ZATEN İZLİYORDUK. EYLÜL SONUNDAN İTİBAREN BU FİRMADA BİR TAKIM SORUNLAR YAŞANMAYA BAŞLANDI.HAZİRAN SONU İTİBARI İLE BU FİRMANIN BİLANÇO KÂRI SEKTÖR ORTALAMASININ ÜZERİNDE İDİ.NE OLDU DA 2,5 AY SONRA BU SORUNLAR YAŞANMAYA BAŞLADI.BU SORUNUN CEVABINI BULMAK İÇİN EYLÜL AYINDAN GERİ GELMEK ŞARTI İLE BİLANÇOLARINI İNCELEMEK GEREKİR.MUTLAKA ORADA BİR İZE RASTLANIR. ŞAYET HAZİRAN SONU İTİBARI İLE BİLANÇOLARI MAKYAJLANMAMIŞ VE ŞİŞİRİLMEMİŞ İSE NORMAL ŞARTLARDA NAKİT SIKIŞIKLIĞINA GİRME BAHANESİ MANTIKLI DEĞİL.ZATEN BDDK VE SPK YA VERİLMEK ZORUNDA OLAN RAPORLARDA DA İZ BİR ŞEKİLDE KENDİNİ BELLİ EDER.ANCAK BU GELİŞMELERİ SEKTÖR OLARAK YAKINDAN İZLİYORUZ.BİR ŞEKİLDE SORUN KISA VADEDE ÇÖZÜLMEDİĞİNDE SEKTÖR OLARAK KISMİ DE OLSA ETKİ BAŞKA FAKTORİNG FİRMALARINA DA YANSIYACAK.BU OLAY ÜLKEMİZDE İLK OLAY OLDUĞU İÇİN HASAR NE BIRAKIR BİLİNEMİYOR.BUNU ZAMAN GÖSTERECEK.

  • ali yıldırım17 Kasım 2018 13:37

    tahvilden toplanan paraların izi sürülmeden finansal darboğaza girdim tezi hayalden başka bir şey değildir. Herhalde bilançolarında toplanan paraların nerelere harcandığı gösterilir.Ha gösterilmezse hem şirket yanar hem de bu firmanın mali yapısını denetleyen denetim firması da yanar. Maliye bunların bir peşine düşerse işleri çok zor. Borçlar ödenmediği sürece bu firmanın faaliyetlerine devam etmesine herhalde devlet tarafından müsaade edilmez. Edilmemeli de.

  • BURAK YALÇINDAĞ17 Kasım 2018 12:44

    ÜLKEMİZDE FAKTORİNG DÜNYASINDA YAŞANAN İLK OLAY OLMASI SEBEBİ İLE SEKTÖRE YANSIYACAK GERİ DÖNÜŞ BİLİNMİYOR. SEKTÖR MUTLAKA BU OLAYDAN RAHATSIZ OLMUIŞTUR. BU OLAYIN SEKTÖRE DE BİR ŞEKİLDE BEDELİ OLACAKTIR SANIYORUM.UMARIM BU FİRMA HEM KENDİNİ HEM SEKTÖRÜ BİR AN EVVEL KURTARIR YOKSA ACI SONUÇLARI SÜREÇ UZADIKÇA DAHA ETKİLİ OLACAKTIR ZANNEDERİM.BİR DE BU FİRMALARI DENETLEMEKLE GÖREVLİ KURUMLAR BU FİRMA HAKKINDA NE YAPIYORDUR ACABA.YOKSA SEYRETMEKLE Mİ MEŞGULDÜRLER.

  • aslı ekşioğlu17 Kasım 2018 11:17

    Benim bu haberde anlamadığım konu tahvillerle parayı topladıktan sonra ödeme yapmadan şirket nasıl faaliyetlerine ara veriyor. Bu çok önemli bir konu ve suç bence. Sermaye piyasalarında bu kadar mı boşluk var.Yani her şey kontrolsuz yaptırım yok ne ala.

  • VİCDAN SATILMIŞ17 Kasım 2018 11:14

    "Adalet Mülkün Temelidir" diye öğrendik ama adalet nerede. Bu alacaklıların durumunu gerçekten merak ediyorum. Varını yoğunu üç kuruş gelir elde edeyim diye: Kediye fare teslim edercesine, parasını bu firmaya verenlerin acaba durumlarını merak eden var mıdır. Acaba bunların da ödemek zorunda olduğu borçları var mıdır? Bu olaydan sonra bu insanlar eşleriyle bu yüzden kavgalı durumlara düşmüşler midir? Eşlerine dostlarına mahcup olmuşlar mıdır. Psikolojik durumları nedir ne değildir bu kimseyi ilgilendiriyor mu? Devletimizin bu konuda yapacağı hiç bir şey yok mudur. Kervan yolda mı diziliyor yoksa.

  • ibrahim yılmaz17 Kasım 2018 09:50

    yeni üniversite mezun ve işsiz bir genç olarak bu haber bana ilham verdi. en kısa zamanda bir faktoring firması açacağım ve yeni ufuklara yol alacağım.

  • gece uykusuzluğuna değen haber17 Kasım 2018 04:25

    Tam trajikomik ve çok ilginç bir haber.Gece gece öldüm gülmekten bu habere.Düşünün bir kere işi para satmak olan bir firmanın para satmak yerine tahvil çıkartarak parayı toplayıp sonra finansal darboğaza girdim bahanesi ile paranın üstüne yatmak isteyişi.Aşağıda bir yorumda bir arkadaş kasapta et yok diye bir espiri yapmış bende şöyle bir örnek vereyim.Ekmek fabrikası açıyorsunuz.Millet sizden ekmek yapıp satmanızı beklerken cama şöyle bir yazı yazıyorsunuz.Taze ekmek satın alınır...? Arkadaş madem paranız yoktu neden bu faktoring mesleğini seçtiniz. Başka bir iş koluna girseydinizde böyle komik duruma düşmeseydiniz.Hele hele toplanan paranın ödenememe şekli olarak başka bir amaçla AVM yapımına harcanması başlı başına bir suç.Bundan dolayı insanlar mağdur ediliyorsa sözün bittiği yerdeyiz.Son söz devlet kurumlarında olsa gerek.

  • Şöför Nebahat (!)...16 Kasım 2018 23:32

    Faktoring firmalarıda bankalar gibi devlet kurumları tarafından denetlenen firmalar değilmi? Nasıl oluyorda bu firma 125 milyon parayı toplamasına rağmen yükümlülüklerini yerine getirmeyip bu kadar rahat hareket etme fırsatı bulabiliyor. Arkalarında büyük güçlermi var ki bu kadar insanları mağdur edebiliyorlar. Faktoring mesleğinin özünde bir kere bol para sermayeli bir meslek olduğu bilinir. Nasıl oluyorda bu firma hele hele 125 milyonu bir şekilde piyasadan topladıktan sonra darboğaza girdim hikayesi ile milletin aklını test etmeye kalkar.AVM inşaatına para aktar ancak yatırımcıları mağdur et ne güzel bir iş yahu.Bu işte pis kokular çıkmaya başladı. Şayet bu konuda hangi devlet kurumları inceleme yapacaksa çorap söküğü gibi arkası gelir.Sanki nitelikli dolandırıcılık suçu işlenmiş gibime geliyor.Kasaba gidiyorsunuz et yok diyor,manava gidiyorsunuz meyve yok diyor, bu firmada para yok diyor.Bakın biz şöförlüğe devam ediyoruz ama (!).

  • Sektörden Biri16 Kasım 2018 22:39

    Bu kişiler yüzünden faktoring sektörü piyasadan borçlanma konusunda sıkıntı yaşıyor ,tahvil ihracına maalesef çıkamıyor.Bizde mağdur olduk ,Devlet faktoring sektörünün bugüne kadar lekelenmeyen şanı şöhretinin bu olayla örselenmesine izin vermemelidir.Bizim camiamız borcuna sadıktır dürüst ve namusludur bu tekil olay morallerimizi çok bozmuştur. Özellikle büyük ortak ve onun babası olan kişinin çok yüklü serveti olduğuna dönelik piyasada dedikodular dolanmakta olup, bu servetin borçların ödenmesinde kullanılmak yerine borcu ödememek suretiyle faktoringin adını lekelemek ne kadar doğrudur? Olası mal kaçırma ve aktif azaltma girişimi ihtimalinin kaldırılması maksadıyla BDDK’nın ivedi yönetim kurulunu görevden alıp, sektörümüze güveni tekrar sağlaması ,alacaklıların alacaklarını tahsil etmesinin kolaylaştırması gerekmektedir.Saygılar..

  • KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE?16 Kasım 2018 20:36

    Anlayamadım bu şirket AVM şirketi mi? Yoksa finansman şirketi mi? Adamlar vatandaşla da uğraşmamış. Büyük oynamışlar. Kurumsal yatırıcıları ve nitelikli yatırımcıları hedef almışlar. Eeeee ne derler boğulursan büyük sularda boğulacaksın. Anlayamadığım nokta şu: Yahu burası muz cumhuriyeti mi, kuzum. Yok mu bu memleketin sahibi. Yok mu bu adamlara dur diyecek bir babayiğit.

  • Konuştukça batmak demek bu olsa gerek!16 Kasım 2018 19:28

    ''Analiz Faktoring Mali İşler Koordinatörü Hayri Özdil, finansal bir darboğaza girildiğini, tahvil kupon ödemelerinin yapılamadığını, faaliyetlerin bu nedenle askıya alındığını söyledi.... '' haberin bu kısmı çok ilginç. 125 milyonu toplamadan evvel neden darboğaza girmediniz de 125 milyonu toplayınca mı darboğaza girdiniz. Eğer bddk ve spk bu firmayı bir incelemeye alırsa yandı keten helva... O zaman darboğazı görürsünüz. Göstermiş oldukları gerekçelere kendileride inanmıyorki millet inansın. Yinede faktoring tarihine altın harflerle (!) geçtiniz kutlarım.

  • suistimal/dolandırıcılık/kötü niyet 16 Kasım 2018 19:09

    Yıllardır şirketin içi boşaltılmış. Tahvil ihracıyla toplanan fon factoring işine yatırılacağına grubun sahip olduğu AVM ye yatırılmış. AVM henüz inşaat halindeymiş. Bir de batık bir şirkete milyonlarca lira aktarılmış. Tek şirketten alacak 60-70 milyon lira. Bunlar bilançoda gizlenmiş. Bilançoda tahrifat var. Bağımsız denetçi görmemiş. BDDK denetiminde diye bu şirketler güveniyorduk BDDK görmemiş. SPK bir sürü kez ihraç limiti vermiş. Görmemiş. Toplanan pararlarla ne yapılıyor diye bakan olmamış. Gene olan sermaye piyasası yatırımcısına oldu. Bu piyasa gelişir mi? BDDK yetkisi olmasına rağmen neden kayyum atamaz? Neden devlet yatırımcıya sahip çıkmaz. Bu aile devletin gücünü görse çıkarıp bu paraları ödeyebilecek şahsi mal varlığına sahipmiş. Devlet gücünü göstersin bu rezalet temizlensin.

  • Nitelikli yatırımcı...16 Kasım 2018 18:05

    Faktoring firması nasıl nakit krizine girer hiç inandırıcı değil. Mesela bir banka nakit krizine girer de mudilerine şu an için paranızı ödeyemiyoruz diyebilir mi. Bu ne kadar absürt durum ise faktoring firmasınında nakite sıkışması aynı absürt durum. Borsa istanbul A.Ş nin bugün kapta vermiş olduğu Analiz Faktoringe ait bono numaralarından anlaşılıyor ki 10 yakın bono ihraç etmiş ihraç bitince nakite sıkıştım bahanesi hiçte mantıklı bir bahane olmasa gerek. Başka bir durum var oda bilançolarında ortaya çıkar. Ancak SPK ve BDDK bu olaya el atması lazım...Mağdurların mağduriyeti bir an evvel son bulması lazım. Bu durumdan faktoring sektörüde rahatsız olmuştur sanırım...

  • Yatırımcı16 Kasım 2018 12:50

    Paralarımızı alamıyoruz çok mağduruz. BDDK ve SPK bu işe müdahale etmeli alacakların temin edilmesi sağlanmalıdır. Bilançolarda çok karlı gözüken özkaynağı kuvvetli olarak anlatılan Şirketin bu hale düşmesi düşündürücü. Mahkemeler ve Savcılık bu işe el koymalıdır.