BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin"Tahran'da milyonlarca kişi ölebilir"----

"Tahran'da milyonlarca kişi ölebilir"

Tahran'da milyonlarca kişi ölebilir
27 Ekim 2016 - 01:04 www.finansgundem.com

İran'ın başkentinde yakın bir zamanda yıkıcı bir deprem meydana gelebileceği ve milyonlarca kişinin hayatını kaybedebileceği uyarısı yapıldı

İran'da önümüzdeki 15-20 yıl içinde yıkıcı bir deprem meydana geleceğini belirten, 'sismolojinin babası' deprem uzmanı Bahram Akkaşe, başkent Tahran’ı daha güvenli bölgelere taşımak gerektiğini söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre Akkaşe, 1830 yılında İran'ın doğusunda 7.1 şiddetinde deprem meydana geldiğini anımsatıp şu ifadeleri kullandı: "Yaptığım araştırmalarda bu tür depremlerin 200 yılda bir tekrar ettiği sonucuna ulaştım. Dolayısıyla 15 yıl içinde Tahran'da aynı büyüklükte deprem yaşanabilir.”

‘MİLYONLARCA KİŞİ ÖLEBİLİR’

İran'ın kısa süre önce Japonya ile bu alanda işbirliği anlaşması imzaladığını ve Tahran'ın sismolojik haritasının çıkarıldığını aktaran Akkaşe, "Tahran belediye başkanı, bu araştırmalar sırasında başkentteki muhtemel depremin milyonlarca kişinin ölümüne yol alacağını ve hatta kentin haritadan silinebileceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)