BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTahılsız yaşama geçmek için 8 ipucu----

Tahılsız yaşama geçmek için 8 ipucu

Tahılsız yaşama geçmek için 8 ipucu
25 Eylül 2016 - 09:12 www.finansgundem.com

Mehmet Öz; tahılsız yaşama geçmek için ipuçları verdi

Tahılsız diyete başladığınızda, ekmek, makarna ve pizzanın karşı konulmaz lezzetlerinden kendinizi mahrum bırakıyormuşsunuz gibi gelebilir. Size iyi haberi veriyorum: Tahılların yerine koyabileceğiniz alternatifler var. Hem de ihtiyaç duyduğunuz lif ve diğer besin maddelerini karşılayacak alternatifler...

LAVAŞ YERİNE MARUL YAPRAĞI 

Dürümünüzü lavaş ekmeği yerine marul yapraklarıyla sarın. Izgara tavuk, balık ve sebzelerinizi marul veya lahana yapraklarına sararak hem karbonhidratı azaltmış hem de daha fazla vitamin almış olacaksınız. 

TABAKTA DÜRÜM 

Dürüm, wrap veya burrito’nuzun içindekileri bir kâseye koyarak ekmeğinden kurtulun. Sebze, meksika fasulyesi ve yağsız kıyma üzerine frenksoğanı ve ekşi krema ekleyin. 

UN YERİNE BADEM UNU 

Badem unu, unlu mamullerde yeni bir dönem başlattı. Badem ununda bol miktarda sağlıklı yağ, lif, protein, magnezyum ile hem kan basıncını hem de kolesterolü düşürmeye yardımcı E Vitamini mevcut. Badem unu aynı zamanda daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olarak açlık krizlerinizi de azaltabilir. Marketten alabileceğiniz gibi kendi ununuzu evinizde de yapabilirsiniz. Yapmanız gereken suda bekletilip iyice kurutulmuş bademleri mutfak robotuna veya blender’a koyup en yüksek ayarda 15-20 saniye karıştırmak. Blender’dan çok fazla geçirirseniz un yerine badem ezmesi elde edersiniz.

HİNDİSTANCEVİZİ UNU 

Normal un yerine hindistancevizi unu kullanmayı da deneyebilirsiniz. Bu un hem besleyici hem de düşük kalorilidir. Ayrıca hem lif hem de sağlıklı yağ zenginidir. Hindistancevizi ve suyu blender’dan geçirip, suyunu süzüp kalanı kurutarak kendi ununuzu yapabilirsiniz. Geri kalan suyu yani hindistancevizi sütünü de diğer tariflerinizde kullanabilirsiniz. 

KABAK SPAGETTİ 

Makarna sevenler ama düşük karbonhidratlı beslenmek isteyenlere müjde! Kabak spagetti tam size göre. Sebze soyacağı ile kabağı ince ve uzun şekilde doğrayıp tavada biraz zeytinyağı ile pişirin. 

BAKLİYATTAN ‘NOODLE’ 

Normal ‘noodle’ yerine sebzelerden yapılan ‘noodle’ları tercih edebilirsiniz. Soya veya siyahfasulye gibi sebzelerden yapılan ‘noodle’lar protein zengini olup kanserle savaşmaya ve kalp hastalığını önlemeye yardımcı olabilir. 

Hamburger ekmeği yerine portobello mantarıHamburgeri ekmeksiz yediğinizde aynı hazzı vermiyor tabii. Tabakta porsiyon olarak tüketmek yerine iki adet portobello mantarını ekmek yerine kullanarak düşük karbonhidratlı hamburgerinizi tüketebilirsiniz. Portobello mantarı kanser ve kalp hastalığı riskinizi azaltan antioksidanlar içeriyor. 

KARNABAHAR PİLAVI 

Kendi pirinçsiz pilavınızı yapmak varken neden o kadar kalori alasınız ki? Karnabahar pilavını yapmak çok kolay. Karnabaharı alıp pirinç tanesi gibi küçük parçalara ayırın. Sonra da ister tavada kızartın ister fırına verin.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)