BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSuzan Sabancı Dinçer'e "Fahri Üyelik"----

Suzan Sabancı Dinçer'e "Fahri Üyelik"

Suzan Sabancı Dinçer'e Fahri Üyelik
23 Ekim 2014 - 16:27 www.finansgundem.com

Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından KAGİDER, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer'e "Fahri Üyelik" verdi

Türkiye’de kadın girişimciliğini artırmak ve kadınların istihdamına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer'e, katkılarından dolayı "Fahri Üyelik" verdi.
 
Suzan Sabancı Dinçer'e "KAGİDER Fahri Üyelik" ünvanı, "meslek veya çalışma alanı ayırımı yapılmaksızın, iş dünyasına, derneğe ve misyonuna, ülkemizde veya uluslararası arenada kadın hareketine ulusal veya uluslararası ölçekte bir beceri ve etkinlikle, teknik, idari, mesleki, manevi veya kültürel katkılarından" dolayı Yönetim Kurulu kararı ile verildi.
 
“Türkiye’nin iddialı 2023 hedefleri için kadınların işgücüne daha çok katılımı gerekiyor.”
 
KAGİDER'e, kendisini fahri üyeliğine layık bulduğu için teşekkür eden Suzan Sabancı Dinçer, "Yalnızca çalışma hayatında değil, toplumsal yaşamın her noktasında kadın ile erkeğin eşitliği için kadınların ekonomik özgürlüğüne erişmelerini destekleyen bir sivil toplum kuruluşunun fahri üyesi olmak benim için onurdur" dedi.
 
Türkiye’nin iddialı 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için kadınların iş gücüne daha geniş ve aktif bir şekilde katılmaları gerektiğinin altını çizen Suzan Sabancı Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"İşte bu noktada, çalışmalarını kadınlarımız arasında girişimciliğin teşviki ve desteklenmesi konularında yoğunlaştıran KAGİDER’in rolü ve önemi bir kez daha öne çıkıyor. Bu çerçevede, KAGİDER 'in Türkiye’de kadın istihdamını gelişmiş ülkeler ve dünya ortalamaları düzeyine çıkarmak için geliştirdiği projelerin çok önemli olduğuna inanıyorum."
 
KAGİDER’den devlette, özel sektörde, kamuoyunda ve uluslararası arenada kadın savunusu

Türkiye'de kadınların yaşam kalitesini gerek ekonomik, gerekse sosyal açıdan yükseltmek ve girişimci ruhlarını açığa çıkartmak üzere çalışmalar yapan KAGİDER, Eylül 2002'de 37 kadın girişimci tarafından ülke çapında faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olarak İstanbul'da kuruldu. KAGİDER halen faaliyetlerini farklı sektörlerde aktif olarak çalışan ve değer üreten 307 kadın girişimci üyesi ile sürdürüyor.
 
Yurt dışından gelen yabancı iş insanları ve heyetleri için ilk durak olan KAGİDER, Türkiye’de kadının ekonomik güçlenmesi konusunda görüş bildiren saygın örgütler arasında yer almasının yanı sıra, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey Üyeliği, Balkan Koalisyonu Kurucu Üyeliği, Uluslararası Kadın İttifakı ve Akdeniz İş Kadınları Organizasyonu üyelikleri bulunuyor. KAGİDER ayrıca, Birleşmiş Milletler, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve Avrupa Birliği ile muhtelif çalışma ve projelerde yakın çalışmalar yürütüyor.
 
KAGİDER, bugüne kadar Milliyet Gazetesi yazarı Meral Tamer'e, Habertürk Gazetesi yazarı  Serpil Yılmaz’a, Hürriyet Gazetesi yazarı Gila Benmayor'a ve Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nakiye Boyacıgiller'e Fahri Üyelik ünvanı verdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)