BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSürpriz tanıktan Zarrab'ı çürüten ifade----

Sürpriz tanıktan Zarrab'ı çürüten ifade

Sürpriz tanıktan Zarrab'ı çürüten ifade
16 Aralık 2017 - 07:56 www.finansgundem.com

New York'taki davada tanıklık yapan THY çalışanı, Zarrab'ın "Süleyman Aslan benim yanımda telefonda Hakan Atilla'ya talimat verdi" şeklindeki ifadesini çürüttü. Tanık, "O tarihte Hakan Atilla Barcelona uçağındaydı" dedi

Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla New York'ta yargılandığı davada dün ilk kez kendi isteğiyle tanıklık yaptı. Atilla'nın çapraz sorguya alındığı dünkü duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise THY çalışanı Semra İbrahim Hamza tanıklık yaptı.

Hakan Atilla'nın ilk kez çapraz sorgusunun yapıldığı dünkü duruşmanın öğleden sonraki bölümünde THY çalışanı Semra İbrahimi Hamza da bilirkişi olarak dinlendi.

Hamza’ya, savunma avukatlarından Cathy Fleming mahkemede daha önce dinletilen bir ses kaydına ilişkin işadamı Reza Zarrab'ın ifadelerinde geçen Halk Bankası Eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın Atilla’yı yanında aradığı ve talimat verdiği ilişkin açıklamalarında yer alan 10 Nisan 2013 tarihine ilişkin sorular yöneltti.

Avukat Fleming'in tarafından o tarihe ilişkin uçuş bilgilerinin yer aldığı belgeler gösterilen Hamza, Atilla’nın söz konusu tarih ve saatte eşi ve oğluyla birlikte İstanbul - Barcelona uçağında olduğunu söyledi.

Atilla’nın iddia edilen tarihte, Türkiye saatiyle 14:04’te İstanbul’dan havalandığını, 17:48’te (TSİ) ise Barcelona'ya iniş yaptığını açıklayan Hamza, uçuşlar sırasında yolculara cep telefonlarının da kapattırıldığını söyledi.

THY bilirkişisi Hamza’nın açıkladığı uçuş bilgilerinin, Zarrab’ın yalan ifade verdiğinin değerlendirilmesi bakımından önem taşıyor.

Zarrab’ın yaptığı işbirliği anlaşmasının yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde, savcılığın ceza indirimi için mahkemeye "5K1.1" denilen bir mektup sunacağı şartlarını ihlal etmesi durumunda ise tekrar yargılanacağı ifade edilmişti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yahni16 Aralık 2017 12:00

    Anlamadım şimdi. Rezanin iddiaları curuyunce ne oluyor? Ayakkabı kutuları yalan mi oluyor? Bakanlarla ilişkisi yalan mı oluyor? Rüşvet verdiği kimselerin listesi yalan mı oluyor? Saat var ya ortada bir kere, gözümüzle gördük. Hadi onu da unutturun beynimize girerek silin o bilgiyi de oldu olacak.