BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSukuk’un önü açık----

Sukuk’un önü açık

Sukuk’un önü açık
24 Mart 2017 - 15:29 www.finansgundem.com

Albaraka Türk GMY Temsah, sukuk ihracının ve kullanımın SPK tarafından gerçekleştirilen iyileştirmelerle önünün açık olduğunu söyledi

Albaraka Türk’ün sponsorlarından biri olduğu 12. Türk-Arap Ekonomi Forumu (TAF'2017), Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) resmi desteğinde, Borsa İstanbul ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliğinde Al-Iktissad Wal-Aamal Group (AIWA) tarafından düzenlendi. Üst düzey yöneticileri ağırlayan Türk-Arap Ekonomi Forumu (TAF'2017), Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Bostan‘ın açılış konuşmalarıyla başladı.

İki oturum ve konuşmalarla gerçekleşen TAF’2017’de, bankacılık, finans, müteahhitlik temel başlıkları ele alındı ve “istikrar” mesajı verildi. Forumun “Türk-Arap Bankaları İçin Gelecek ve Sermaye Pazarlaması” başlıklı oturumunda Albaraka Türk Hazine ve Finansal Kurumsal Genel Müdür Yardımcısı Malek Khodr Temsah’ın yanı sıraBorsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Kuwait Finance House (KFH) Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fahad Al Mukhaizeem, QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras konuşmacı olarak yer aldı.

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Malek Khodr Temsah, “Sukuk cazibeli bir kelime. Sukuk piyasasında ilk hareketlenmeler 2010 yılında oldu. Kamu finansmanı yasasında yapılan bir takım değişikliklerden dolayı ise 2012 yılı kritik bir seneydi. Sermaye Piyasası Kurumu’nun (SPK) 2013 yılında 2. kararnameyi genişletmesi ve geçtiğimiz yıl da yeni bir mevzuat yoluyla yatırım ortamı desteği istenmesiyle sukuk üzerinden tüm vergiler kaldırıldı. Sukuk ihracının ve kullanımının gerçekleştirilen bu iyileştirmelerle önünün açık olduğu kanaatindeyiz” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)