BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"Sterlindeki düşüş devam edecek"----

"Sterlindeki düşüş devam edecek"

Sterlindeki düşüş devam edecek
25 Haziran 2016 - 15:24 www.finansgundem.com

Sterlin en kötü günlerinden birini geçirdi ve sadece birkaç analist 1985’ten beri en düşük seviyesine gerileyen Birleşik Krallık para biriminin tüm kayıplarını geri alacağına inanıyor

Britanya’nın Avrupa Birliği’nden ayrılma yönünde oy kullanmadan önceki en büyük sterlin boğalarından BNP Paribas SA, üçüncü çeyrek tahminini 1.58’den 1.35’e düşürdü. Gain Capital Holdings Inc.’ye göre, eğer sterlin Cuma gününü daha düşük bitirseydi, 1.30, hatta 1.25 çizgisine gelebilirdi. Janus Capital Group Inc.’ye göre ise, sterlin yıl sonunda 1.20’li seviyelere gelecek.

Birçok durum İngiltere Merkez Bankası’nın tutumuna bağlı ve faizleri indirmesi ekonomiye yardım edebilir ancak sterlin de zayıflatabilir. Sterlin’in Brexit’e olan tepkisi, piyasaların çok az bir kısmının tahmininin bu yönde olması dolayısıyla aşırıydı. AB’den ayrılmak isteyen bir ülke için yol haritasının olmayışı ve Başbakan David Cameron’un istifasıyla ilave risk ve volatilite için alan mevcut.

İş dünyasından Brexit' yorumu

Londra’da Forex.com analisti Fawad Razaqzada, “Sterlin için minimum direnç yolu aşağı yönde.” dedi ve “Açıkça görülüyor ki karar herkesi şok etti. Birleşik Krallık’ta ne olacak? Başbakan istifa etti. Bundan sonra birçok değişiklik olacak ve BOE devreye girebilir.” Diyerek görüş bildirdi.

Sterlin, dün New York’ta saat 17:00 itibariyle yüzde 8.1 düşerek 1.3679 seviyesine gelerek rekor seviyede düştü. Sterlin gün içinde 1.3229 seviyesine kadar inmişti. Razaqzada’ya göre, eğer 1.35’in altında kapatsaydı, 1.25-1.30’lara düşüşün yolu açılırdı. (Bloomberg)

Brexit dalgaları neler getirecek?

Avrupa'da Brexit depremi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seli26 Haziran 2016 11:55

    sterlındekı dusus devam edecekte bız bı senedır aynı yerde sayan kurla nasıl ıhracat yapıcaz nasıl turıst gelecek rekabetcı kur sartttt.