BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaStar Rafineri İlave Tank Sahası Projesi’nde ÇED süreci başladı----

Star Rafineri İlave Tank Sahası Projesi’nde ÇED süreci başladı

Star Rafineri İlave Tank Sahası Projesi’nde ÇED süreci başladı
05 Aralık 2018 - 18:03 www.finansgundem.com

Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası’nın halkın görüşüne açıldığı ifade edildi.

Azerbaycan’ın devlet şirketi Socar’ın Aliağa’da 6.3 milyar dolar yatırımla kurduğu Star Rafineri adına Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nden bir açıklama yapıldı. Petrol işleme kapasitesini artırıp dizel, uçak yakıtı ve diğer hammadde üretimiyle Türkiye’nin cari açığını aşağı çekmede önemli bir rol üstleneceği belirtilen Star Rafineri İlave Tank Sahası Projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı belirtildi. Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası’nın halkın görüşüne açıldığı ifade edildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün  internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler  verildi:

"İzmir ili Aliağa ilçesi sınırları içerisinde STAR RAFİNERİ A.Ş.  tarafından yapılması planlanan Star Rafineri İlave Tank Sahası projesi  ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve  önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliği'nin 9. maddesi gereğince 27/12/2018 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren  raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü  ve İZMİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)