BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSt. Louis Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması----

St. Louis Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması

St. Louis Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması
27 Eylül 2017 - 23:55 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard, "Mevcut makro ekonomik veriler göz önüne alındığında Fed'in daha fazla faiz artırmasına gerek yok" diye konuştu

ABD'nin Missouri eyaletindeki Truman State Üniversitesinde konuşan ABD Merkez Bankasının (Fed) St. Louis Şubesi Başkanı James Bullard, ABD ekonomisi, enflasyon oranı ve Fed'in faiz artışları hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

St. Louis Fed Başkanı Bullard, bankanın faiz artırmasına gerek olmadığını savundu. 

Bullard, ABD ekonomisinin bu yılın ilk yarısında yüzde 2,1 büyüdüğünü hatırlatarak, yılın ikinci yarısında büyüme oranının yüzde 3 seviyesinde olmasının ümit edildiğini ancak bunun gerçekleşmesinin zor olduğunu belirtti. 

Yılın ikinci yarısında büyüme oranının yüzde 2'nin üzerine çıkmasının düşük bir ihtimal olduğunu dile getiren Bullard, bunun nedeni olarak zayıf gelen makro ekonomik veriler ve son aylarda ülkede yaşanan kasırgalara işaret etti.

Ülkede enflasyon seviyesinin Fed'in hedefi olan yüzde 2'lik oranın 2012 yılından beri altında olduğuna dikkati çeken Bullard, şu andaki düşük enflasyon trendinin büyük ihtimalle bu sene yön değiştirmeyeceğini söyledi. 

Bullard, mevcut makro ekonomik veriler göz önüne alındığında Fed'in daha fazla Faiz artırmasına gerek olmadığını ifade etti. 

Aralık 2015'ten bu yana toplam 4 faiz artışı yapan Fed, bu yılın son toplantısını 12-13 Aralık'ta gerçekleştirecek. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)