BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSt. Louis Fed Başkanı: Yeni faiz artışları için neden yok----

St. Louis Fed Başkanı: Yeni faiz artışları için neden yok

St. Louis Fed Başkanı: Yeni faiz artışları için neden yok
23 Haziran 2017 - 22:06 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard, "Ekonominin düşük büyüme, düşük enflasyon ve düşük faiz rejimine sıkıştığı bu dönemde yeni faiz artışları için neden yok" diye konuştu

ABD Merkez Bankasının (Fed) St. Louis Şubesi Başkanı James Bullard, Nashville kentinde yaptığı konuşmada, son dönemde açıklanan ekonomik verilerin Fed’in faiz politikasına etkilerini değerlendirdi.

Bullard, ekonominin düşük büyüme, düşük enflasyon ve düşük faiz rejimine sıkıştığı bu dönemde yeni Faiz artışları için neden olmadığını belirtti.

Son 3 aya ilişkin makroekonomik verilerin görece zayıf olduğuna işaret eden Bullard, özellikle düşüş eğilimine giren enflasyon göstergelerinin, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) yüzde 2 enflasyon hedefine yönelik soru işaretleri oluşturduğunu bildirdi.

Bullard, "Ekonominin düşük büyüme, düşük enflasyon ve düşük faiz rejimine sıkıştığı bu dönemde yeni faiz artışları için neden yok. FOMC temel makroekonomik gelişmelerin gelecek çeyreklerde nasıl evrildiğini görmek için bekleyebilir." ifadesini kullandı.

Bullard, yüzde 4,3 seviyesindeki işsizlik oranının daha yüksek enflasyon için yeterli bir gösterge olmadığını, yeni araştırmaların işsizlik oranının yüzde 3,5'e düşmesinin bile enflasyonda büyük bir tırmanışa yol açmayacağına işaret ettiğini belirtti.

Fed'in politika faizini varlık piyasalarını dengelemek için artırdığı yönündeki spekülasyonları yanlış bulduğunu da ifade eden Bullard, "Para politikasının hedefinin finansal piyasalarda bir kötüleşmeye yol açmamak olduğu çok açık." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)