BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSPK'dan karşılıksız çek ile ilgili suç duyuruları----

SPK'dan karşılıksız çek ile ilgili suç duyuruları

SPK'dan karşılıksız çek ile ilgili suç duyuruları
24 Mayıs 2016 - 08:54 www.finansgundem.com

SPK, CLK Holding,Çelik İplik,Ar Tarım,Ericom ve Karkim Sondaj ile ilgili büyük yolsuzluğu ortaya çıkardı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), CLK Holding AŞ ile bağlı ortaklığı Çelik İplik San. Tic. AŞ, Ar Tarım Organik Gıda AŞ, Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri AŞ ile Karkim Sondaj Akışkanları Mühendislik AŞ'nin sermaye veya mal varlığı kaybına uğratılmasına neden olan işlemlerin incelenmesi sonucunda, suç duyurularında bulunmaya karar verdi.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Gülal Ülgen,Osman Şişmanoğlu, Murat Çelik, Ayhan Öztürk, Funda Çelik hakkında karşılıksız çek keşide etmek suretiyle yönetim, denetim ve sermaye bakımından ilişkide bulunulan Ossis Sınai Yatırımlar Holding AŞ'nin Murat Çelik'e olan pay devir borcunun, CLK Holding AŞ’ye yükletilmesi suretiyle CLK Holding AŞ'nin 10 milyon TL zarara uğratılması nedeniyle, Kurul tarafından suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ 300 milyon TL, Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ 950 milyon TL, Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ 300 milyon TL, İş Yatırım Menkul Değerler AŞ 2,5 milyar TL, Tera Menkul Değerler AŞ 95 milyon TL ve Türk Ekonomi Bankası AŞ 600 milyon dolarlık borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvuruda bulundu.

Vakıf Finansal Kiralama AŞ, kâr payından karşılanmak üzere 22 milyon TL'lik ve Sasa Polyester Sanayi AŞ iç kaynaklardan karşılanmak üzere 50 milyon TL'lik bedelsiz sermaye artırımı başvurusu yaptı. Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret AŞ de 140 milyon TL bedelli sermaye artırımı başvurusunda bulundu.

SPK'DAN SUÇ DUYURULARI

Kurul ayrıca Funda Çelik, Gülal Ülgen, Osman Şişmanoğlu hakkında, CLK Holding AŞ’nin sermaye veya mal varlığı kaybına uğratan çek keşidelerinin yasal defter ve kayıtlara intikal ettirilmeyerek gizlenilmesi nedeniyle ve Ayhan Öztürk hakkında CLK Holding AŞ’nin bağlı ortaklığı olan Çelik İplik San.Tic. AŞ’nin toplam 12 milyon 939 bin 158,18 TL ve 480 bin dolar tutarındaki mal varlığının Ayhan Öztürk’e ve onun kontrolündeki tüzel kişilere aktarılması nedeniyle suç duyurusu yaptı.

Karşılıksız çek keşide etmek suretiyle yönetim, denetim ve sermaye bakımından ilişkide bulunulan Ali Kemal Tümer, Ayhan Öztürk ve Murat Çelik lehine Ossis Sınai Yatırımlar Holding AŞ’nin Murat Çelik’e olan pay devir borcunun halka açık Ar Tarım Organik Gıda AŞ’ye yükletilmesi suretiyle Ar Tarım’ın 10 milyon 368 bin 227 TL zarara uğratılması nedeniyle Ali Kemal Tümer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ali Kemal Tümer hakkında, Ar Tarım’ı sermaye veya mal varlığı kaybına uğratan çek keşidelerinin yasal defter ve kayıtlara intikal ettirilmeyerek gizlenilmesi, karşılıksız çek keşide etmek suretiyle Ar Tarım’ın 400 bin TL tutarında sermaye veya mal varlığının yönetim, denetim ve sermaye bakımından ilişkide bulunulan Ali Kemal Tümer lehine kayba uğratılması ve Ar Tarım’ı sermaye veya mal varlığı kaybına uğratan çek keşidelerinin yasal defter ve kayıtlara intikal ettirilmeyerek gizlenilmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Kurul, Çelik İplik paylarının, Ar Tarım’a devredilmesi sonucu Ar Tarım’ın emsallerine, piyasa teamüllerine, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak 20 milyon TL tutarında sermaye veya mal varlığı kaybına uğratılması ve Çelik İplik paylarının Ar Tarım’a gerçeğe aykırı olarak 20 milyon TL bedelle devredilmesi nedeniyle Ayhan Öztürk hakkında suç duyurusu yaptı.

Öte yandan, Kurul, Veli Zabun ve Halil Tatar'a Ericom’un faaliyetleriyle ilgisi olmayan yönetim, denetim ve sermaye bakımından ilişkide bulunulan ortaklarının şahsi işleri için karşılıksız çek keşide edilip emsallerine, piyasa teamüllerine, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak 7 milyon 320 bin 991,11 TL tutarında sermaye veya mal varlığı kaybına uğratılması ile Ericom’u sermaye veya mal varlığı kaybına uğratan çek keşidelerinin yasal defter ve kayıtlara intikal ettirilmeyerek gizlenilmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Kurul, CLK Holding’in bağlı ortaklığı Karkim Sondaj’ın yetkisiz ve usulsüz işlemlerle 1 milyon 829 bin 538,19 TL tutarında emsallerine, piyasa teamüllerine, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak sermaye veya mal varlığı kaybına uğratılması nedeniyle İsmail Hakkı Gücüyener ve Aydın Yurdayar hakkında suç duyurusunda bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)