BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSPK Beklenti Anketi'nde borsada değişim beklenmiyor----

SPK Beklenti Anketi'nde borsada değişim beklenmiyor

SPK Beklenti Anketi'nde borsada değişim beklenmiyor
09 Ocak 2017 - 18:39 www.finansgundem.com

SPK Beklenti Anketine göre, katılımcıların yüzde 57'si önümüzdeki ay, yüzde 44’ü önümüzdeki 6 ay BIST 100 endeksinde değişim beklemiyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Beklenti Anketi sonuçlarını paylaştı.

Buna göre, katılımcıların yüzde 57’si önümüzdeki ay ve yüzde 44’ü önümüzdeki altı ay Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde değişim beklemezken, yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı yükseldi ve yüzde 53’e ulaştı. Bu arada katılımcıların çoğu doların bir yıllık seyrinde yükseleceğini tahmin ediyor.

SPK'nın Beklenti Anketinde şu sonuçlar ortaya çıktı:

"Gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak katılımcıların yüzde 55’i önümüzdeki ay değişim beklemezken, önümüzdeki altı ay ve önümüzdeki yıl için artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 56 ve yüzde 45 olmuştur.

Dolar
Katılımcıların çoğunluğu ABD dolarına ilişkin olarak önümüzdeki ay, önümüzdeki altı ay ve bir yıl artış beklemekte olup sırasıyla yüzde 49 ve yüzde 61 ve yüzde 57 olarak gerçekleşmiştir.

Euro
Euro’da katılımcılar çoğunluğu tüm dönemler için artış beklentisinde olup, sırasıyla önümüzdeki ay yüzde 47, önümüzdeki altı ay yüzde 57 ve önümüzdeki yıl yüzde 55 oranında gerçekleşmiştir.

BIST 100
Katılımcıların yüzde 57’si önümüzdeki ay ve yüzde 44’ü önümüzdeki altı ay BIST-100 endeksinde değişim beklemezken, yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı yükselmiş ve yüzde 53’e ulaşmıştır. Bir önceki dönem anketinde ise yıllık beklentilerde artış bekleyen katılımcıların oranı yüzde 45 olarak gerçekleşmiştir.

Önümüzdeki ay ve önümüzdeki altı ay BIST pay piyasası işlem hacmine ilişkin olarak sırasıyla katılımcıların yüzde 59 ve yüzde 49’u değişim beklemezken, yıllık dönemde ise artış beklentisi yükselmiş ve yüzde 53 olarak gerçekleşmiştir.

Halka açılacak şirket sayısına ilişkin olarak katılımcıların yüzde 70’i önümüzdeki bir ay, yüzde 61’u önümüzdeki altı ay, yüzde 45’si önümüzdeki bir yıl için artış beklememektedir.

Borçlanma aracı ihracı
Özel sektör borçlanma araçlarının ihracına ilişkin olarak önümüzdeki ay katılımcıların yüzde 66 ile çoğunluğu değişim beklemezken, altı aylık ve bir yıllık dönemler için koşullarda iyileşme beklentisi ağırlık kazanmış, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 43 ve yüzde 55 olarak gerçekleşmiştir.

Katılımcıların yüzde 58’i önümüzdeki ay, yüzde 47’si önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, yüzde 44’ü önümüzdeki bir yıl boyunca yabancı yatırımcı oranına ilişkin olarak artış beklemektedir.

Reel kesim yurt dışı borçlanma
Reel kesimin yurt dışı borçlanma durumuna ilişkin olarak katılımcıların yüzde 58’i önümüzdeki ay ve yüzde 44’ü önümüzdeki altı ay için değişim beklemezken, yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı yükselmiş, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı yüzde 48’e ulaşmıştır.

Pay piyasası
BIST pay piyasası yatırımcı sayısına ilişkin olarak katılımcılar çoğunluğu bir aylık ve altı aylık dönem için değişim beklememektedir. Bu oranlar önümüzdeki ay ve önümüzdeki altı ay bir yıl sırasıyla yüzde 61 ve yüzde 49 olarak gerçekleşmiştir. Önümüzdeki yıl için ise artış beklentisi ağırlıkta olup yüzde 43 olarak gerçekleşmiştir.

Kıymetli madenler ve taşlar
BIST kıymetli madenler ve taşlar piyasası işlem hacmine ilişkin olarak katılımcıların yüzde 70’i önümüzdeki ay, yüzde 53’ü önümüzdeki altı ay değişim beklememektedir. Yıllık dönem için ise geçen aya göre artış beklentisi yükselmiş ve yüzde 48 olmuştur.

VİOP
VİOP işlem hacmine yönelik olarak önümüzdeki ay katılımcıların yüzde 65’i değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 45 ve yüzde 50 olarak gerçekleşmiştir.

Yatırım fonları
Yatırım fonları net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların yüzde 60’ı önümüzdeki ay ve yüzde 48’i önümüzdeki altı ay için değişim beklemezken, artış bekleyen katılımcıların yıllık dönem için yüzde 47 olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki dönem sonuçlarına göre yıllık dönemde artış bekleyenlerin oranı yüzde 55 idi.

Emeklilik fonları
Emeklilik fonları net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların yüzde 45’i önümüzdeki ay değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemler artış beklentisi ağırlık kazanmış, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 61 ve yüzde 68 olarak gerçekleşmiştir. Geçen ay bu oranlar yüzde 67 ve yüzde 70 idi.

MKYO
Katılımcıların 66’sı önümüzdeki ay, Menkul kıymet yatırım ortaklıkları (MKYO) net aktif değerine ilişkin olarak değişim beklemezken, artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla önümüzdeki altı ay ve yıllık dönem için yüzde 57 ve yüzde 48’e ulaşmıştır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)