BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P'den Çin'e kredi notu darbesi----

S&P'den Çin'e kredi notu darbesi

S&P'den Çin'e kredi notu darbesi
21 Eylül 2017 - 12:05 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor's Çin'in kredi notunu A+ya indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Çin'in uzun vadeli  kredi notunu AA-'den A+'ya ve kısa vadeli kredi notunu A-1+'dan A-1'e  indirdi. Uzun vadeli not için görünüm 'durağan' olarak belirlendi. 
S&P ayrıca Çin'in transfer ve konvertibilite resk değerlendirmesini AA-'den A+'ya çekti. 
Kredi notunun düşürülmesinin Çin'in uzun bir dönem güzlü kredi  büyümesi göstermesinin ekonomik ve finansal riskleri artırdığı  değerlendirmesini yansıttığını ifade eden S&P, kredi büyümesini güçlü  reel GSYH büyümesine ve yüksek varlık fiyatlarına katmı yaptığını, bunun da finansal istikrarı bir miktar azalttığına inandıklarını  vurguladı. 
Hükümetin şirketlerde kaldıraç seviyesinin azaltma çabalarının  son dönemde yoğunlaşmasının orta vadede finansal risk trendini  durağanlaştırabileceğini ifade eden S&P, bununla birlikte kredi  büyümesinin gelecek 2-3 yılda finansal riskleri yavaş yavaş  artıracak seviyelerde kaymaya devam etmesini betlediklerine dikkat  çekti.
Durağan görünümün de Çin'in güçlü ekonomik performansını gelecek 3-4 yılda devam ettireceği görüşlerini yansıttığını aktaran S&P,  kişi başına milli gelir artıyının yıllık yüzde 4'ün üzerinde kalmasını  beklediklerini ifade etti. 
"Çin'in kredi büyümebinin ciddi şekilde yavaşlaması ve reel GSYH  büyümesi sağlıklı seviyelerde devam ettirilirken cari oranların  altında bir seviyede sürdürülebilmesi halinde notu artırabiliriz"  değerlendirmesinde bulunan S&P, bu senaryoda finansal istikrar ve orta vadeli büyüme görünümünün ülke kredi notuna desteği artıracak  seviyeye küçüleceğine inandıklarını da vurguladı.
S&P, Çin'in ekonomik büyümeye desteklemek için büyüyen finansal  riskleri azaltma çabalarının hafifletmesi ve kredi büyümesinin  hızlanmasına imkan vermesi olasılığının yüksek olduğunu görmeleri  halinde notu düyürebileceklerine de işaret etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)