BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P, Türkiye'nin notunu düşürdü----

S&P, Türkiye'nin notunu düşürdü

S&P, Türkiye'nin notunu düşürdü
17 Ağustos 2018 - 23:16 www.finansgundem.com

Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu BB-'den B+'ya düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB-'den B+'ya düşürdü. Görünüm "durağan" olarak teyit edildi.

S&P'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunun, liradakı aşırı oynaklık nedeniyle B+'ya indirildiği, kısa vadeli yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarının ise B olarak teyit edildiği ifade edildi.

S&P açıklamasında ayrıca, TL'de önemli oranda değer kaybının Türkiye için negatif etkileri olduğu, Türkiye ekonomisinin 2019'da daralmasının beklendiği ifade edildi. Durağan görünümün, Türkiye'nin kredi notlarına yönelik gelecek 12 aydaki risk dengesini yansıttığı kaydedilen açıklamada, Türk lirasında oynaklık ve ödemeler dengesinde keskin ayarlamanın ülke ekonomisini baltalayacağı belirtildi. Kuruluş, açıklamanın devamında "Türk hükümetinin açıkladığı yeni ekonomik model, spesifik ekonomik önerilerden yoksun" ifadeleri kullandıldı.

Kuruluş en son Mayıs ayında Türkiye için değerlendirmede bulunmuş ve yabancı para cinsinden kredi notunu "BB"den "BB-"ye, yerli para cinsinden notunu "BB+"dan "BB"ye düşürmüştü. 

Moody's Türkiye'nin notunu indirdi, görünüm negatif

Fitch'ten Türkiye açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)