BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSoros yine haklı çıktı! Brexit ona yaradı----

Soros yine haklı çıktı! Brexit ona yaradı

Soros yine haklı çıktı! Brexit ona yaradı
24 Haziran 2016 - 15:30 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı George Soros referandum öncesi hisse satıp altın almıştı. Soros yine haklı çıktı ve büyük kazanç sağladı

Dünyaca ünlü yatırımcı George Soros 24 yıl önce İngiltere'deki gelişmelere yönelik yatırım yapmış ve 1 milyar dolar kar etmişti. Soros, AB referandumu öncesi yine doğru karar verdi ve hisse satın altın almayı seçti.

Dün 1254 dolara kadar gerileyen altının ons fiyatı, referandumdan Brexit kararı çıkmasıyla 1358.55 dolara kadar çıktı. Dünkü seviyelere göre altının ons fiyatı yüzde 8.3 değer kazandı.

George Soros verdiği demeçte Çin'den sermaye çıkışları konusunda duyduğu endişeyi ifade ederken, Avrupa'daki göç krizi, Yunanistan'daki zorluklar ve İngiltere'nin ayrılmasının AB'nin çökmesi riski yaratacak olmasından endişe ettiğini vurgulamıştı.

Özellikle Brexit konusunda uyarılarda bulunan Soros, İngiltere'nin AB'den ayrılması yönünde bir karar çıkması halinde bunun GBP'de Kara Çarşamba'dan yaşanandan daha büyük ve yıkıcı devalüasyona yol açacağını savunuyordu.

Fortune Türkiye

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)