BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSoros 2 milyar dolarını çekti!----

Soros 2 milyar dolarını çekti!

Soros 2 milyar dolarını çekti!
18 Şubat 2015 - 07:58 www.finansgundem.com

Milyarder hedge fonu yöneticisi Soros’un sahip olduğu Soros Fund Management ABD hisselerindeki kayıplarını azalttı

Milyarder hedge fonu yöneticisi George Soros’un sahip olduğu Soros Fund Management, dördüncü çeyrekte ABD hisselerindeki yatırımlarını azaltarak ve varlıklarının küresel olarak yerini değiştirdi.

30 milyar doları yöneten Soros, söz konusu strateji ile ilgili bilgi sahibi bir kişinin ifadesine göre, yaklaşık 2 milyar dolarlık bir tutarı Asya ve Avrupa şirketlerine taşıdı. Aynı kişi, “New York merkezli firma, 2014 yılında yaklaşık yüzde 8 getiri sağladı ve bu yıl yüzde 1.5 yukarıda seyrediyor” dedi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün enerji varlıklarını olumsuz etkilemesinin ardından ABD hisseleri ile ilgili başka büyük hedge fonu yöneticileri de benzer bir karar aldı. David Tepper’ın sahip olduğu Appaloosa Management dördüncü çeyrekte ABD hisselerinde 2.74 milyar dolar daha az varlığa sahipti. Şirketin ABD hisse senedi varlıkları bir önceki çeyreğe göre yüzde 40 geriledi. Louis Bacon’ın 14.8 milyar dolarlık Moore Capital Management şirketinin yıl sonunda ABD hisselerinde 2.3 milyar doları bulunuyordu. Bu miktar Eylül ayı sonundaki varlıklara göre yaklaşık yüzde 25 aşağıda idi.

Omega Advisors yöneticisi Leon Cooperman, “Avrupa ve Japonya hisselerinin gelecek yılda ABD hisselerini geride bırakacağı yönünde bir beklentimiz var” diye konuştu.

Avrupa Merkez Bankası’ndan (AMB) gelebilecek ek teşvike yönelik beklenti ile birlikte zayıf euro ve sağlam kar öngörülerinin yurtdışına para göndermede etkili olduğu belirtiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)