BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSoğuk ve yağışlı hava geri dönüyor----

Soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor

Soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor
05 Mart 2015 - 17:32 www.finansgundem.com

Bahar havası bitiyor. Türkiye hafta sonu itibari ile yeni yağışlı hava sisteminin etkisi altına giriyor...

Mart ayının soğuk geçeceğini belirten Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "İstanbul için uzun vadeli tahminlerde önümüzdeki hafta soğumanın kar yağışlarına müsait olabileceği görülüyor. Ancak Şubat ayında yaşadığımız gibi bir durum yok, kar soğuğu gelecek ve bir miktar da yağacak. Bu hafta sonundan itibaren Mart ortasına kadar, kış soğukları yaşayacağız." dedi.
 
İşte Öztel'in önümüzdeki 15 gün için beklenen hava tahminleri:
Cuma gecesi Ege kıyılarında, özellikle Aydın Muğla ve İzmir’in güney ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Cuma gecesi ve Cumartesi gün içinde Ege kıyılarında su baskınları ve özellikle Aydın çevresinde sel riski görünüyor. Bu yağışın şiddetli kısmı Cumartesi öğlen saatlerine kadar etkisini sürdürecektir.
 
MARMARA’DA HAFTA SONU YAĞIŞ VAR
Marmara’da bu hafta sonu hava kapalı ve yağmurlu olacak. İstanbul’da mevsim normalleri bu tarihler için 9-10 derece.
 
SICAKLIK DÜŞÜYOR
Bu hafta sıcaklık 17 dereceyi gördü. Hafta sonu başlayacak olan yağmurlarla sıcaklık tekrar 10 derecenin altına düşecek, muhtemelen en düşük 6 en yüksek 9 derece olacak. İstanbul için bu serin ve yağışlı hava bu kez ısrarlı, tahminen 10-12 gün boyunca yani Mart ayı ortalarına kadar hava soğuk olacak. Bu uzun ve soğuk dönemde oluşacak yağışlar da var.
 
İSTANBUL’A KAR GELEBİLİR
İstanbul için uzun vadeli tahminlerde önümüzdeki hafta soğumanın kar yağışlarına müsait olabileceği görülüyor. Ancak Şubat ayında yaşadığımız gibi bir durum yok, kar soğuğu gelecek ve bir miktar da yağacak. Bu hafta sonundan itibaren Mart ortasına kadar, kış soğukları yaşayacağız.
 
DON TEHLİKESİ
Türkiye’yi bekleyen soğuk hava İç Anadolu ve Ege bölgesinin iç kesimlerindeki geniş tarım arazilerimizde maalesef don riski oluşturacak. Bugünlerde Kayseri Konya Denizli Manisa gibi şehirlerimizde Şubat ayı boyunca yeterli miktar yağış alan ve uygun sıcaklığı ve  güneşlenme süresini gören ağaçların ve ekili dikili arazinin canlandığını, bahara hazırlandığını görüyoruz. Bu hafta sonundan itibaren etkili olmaya başlayacak soğuk hava ile don tehlikesi olacak. Sıcaklık İç kesimlerde örneğin gece -4 derecelere düşecek. Ancak yine de kışın sert günlerinde yaşadığımız -10 -20 derece gibi aşırı soğuk havaların yarattığı tahrip edici don kadar büyük bir etkisi olmayabilir.
 
Bu soğuk ve yağışlı hava Akdeniz ve Güneydoğu bölgelerimizi pek etkilemeyecek, örneğin Antalya Adana boyunca sıcaklıklar gündüz 20 derecelerde seyredecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)