BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSociete Generale'den VakıfBank açıklaması ----

Societe Generale'den VakıfBank açıklaması

Societe Generale'den VakıfBank açıklaması
13 Nisan 2016 - 14:12 www.finansgundem.com

Societe Generale, VakıfBank'ın ihracının başarılı olması durumunda Türkiye piyasasının "sağlam temelleri"nin ipotek teminatlı tahvil yatırımcılarının dikkatini çekebileceğini söyledi

Societe Generale analistleri Jean-David Cirotteau ve Cristina Costa, Türkiye piyasasının "sağlam temelleri" nedeniyle ipotek teminatlı tahvil yatırımcılarının dikkatini çekebileceğini söyledi.

SocGen analistleri, Türkiye mortgage piyasasındaki güçlü büyüme, elverişli nüfus dinamikleri ve tarihsel olarak düşük sorunlu kredi rasyoları nedeniyle güçlü ipotek teminatlı tahvil piyasası özelliklerinin yatırımcılar için dikkat çekici olabileceğini söyledi.

SocGen, VakıfBank'ın euro cinsi ipotek teminatlı menkul kıymet ihracının baraşılı olması durumunda diğer Türk bankalarının da benzer tahvil ihraçları yapabileceğini söyledi.

Moody's Temmuz 2015'te VakıfBank'ın yapmayı planladığı ipotek teminatlı tahvil ihracı için "A3" notu vermişti.

VakıfBank, azami 3 milyar euroya kadar farklı vadelerde banka bonosu ve/veya tahvili ihracına ilişkin 7 Nisan'da 5 uluslararası bankayı "Avrupa'da 12 Nisan 2016 tarihinde başlayacak bir seri yatırımcı toplantısı düzenlemesi için" yetkilendirdiğini KAP'a açıklamıştı.

Çetinkaya ataması piyasayı nasıl etkiler?

 

Vakıfbank'tan 4 bankaya yetki

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)